Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjeci derbija

Slaven Rimac: U Ciboni imamo 
tri mladića za NBA ligu

Cedevita Cibona
Petar Glebov/PIXSELL
10.02.2015.
u 10:30

- Nekim mojim igračima očito je predobro u klubu pa su se uljuljali - rekao je Jasmin Repeša.

Premda su mnogi očekivali sasvim drugačiji razvoj događaja, hrvatski košarkaški derbi između desetkovane Cibone i nikad jače Cedevite nije bio nezanimljiv. Dapače, autsajdera Cibonu od pobjede je dijelila jedna trica koju perspektivni razigravač Mavra (9 asistencija) nije pogodio.

A četiri su puta skuplji

No, unatoč svemu, cibosi zaslužuju pohvale za svoju igru, a ponajprije srčanost. S druge strane, premda su se dokopali dragocjenih bodova (81:79), cedevitaši zaslužuju pokude. Uostalom, nije ih štedio niti njihov trener Jasmin Repeša koji ih je prozvao nekom vrstom uhljeba.

- Treba čestitati Cibonim igračima na velikoj želji i volji da pobijede. Pokazali su ovim mojim igračima koji žive dobro da su se previše uljuljali u dobrom stanju u kojem se ovaj klub nalazi.

I doista, osim što imaju redovite plaće (a cibosi su dobili dvije od šest), košarkaši Cedevite imaju i puno veća primanja, a nećemo pogriješiti ako kažemo da je Cedevitina momčad barem četiri puta skuplja od sadašnje Cibone.

Je li Cibonin trener Slaven Rimac, i kao bivši vrsni igrač, osjetio da su ih cedevitaši podcijenili?

- Neću reći da su nas htjeli podcijeniti, no igrači katkada podsvjesno računaju da će biti puno lakše nego što to ispadne.

Uz sve Rimčevo razumijevanje igračke psihologije i uz sve poštivanje mogućnosti Ciboninih igrača, za ovu je utakmicu jedan član Cedevitine uprave kazao da ju je  trener trebao gledati iz klupskog kafića uz prijetnju "nemojte da na poluvremenu moram silaziti u svlačionicu". No, to vrijedi za momčad stabilnog karaktera, ali ne i za ovu Cedevitu koja je jedan tjedan "karakterna", a drugi tjedan psihološki poljuljana pa Repeša ističe:

- Možda bi bilo bolje da smo izgubili i tako dobili jedan dobar šamar.

Zar nije ova pobjeda bila dragocjena u utrci za drugo mjesto koje pak donosi prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja i veće izglede da se izbori Euroliga?

Nemamo domaći teren

- Nama je bitno biti što bolje plasiranima, ali ne zbog domaćeg terena. Cedevita nema domaći teren i mi bolje igramo vani nego kod kuće. Ako je već tako, ipak nije nevažno suparniku, a to će biti Budućnost, oduzeti prednost domaćeg terena. Jer to je klub koji će u polufinalu imati vjetar u leđa s domaćih tribina s obzirom da Crnogorci silno žele ponovo u Euroligu.

A Cibona, što ona želi?

- Nama je najvažnije vidjeti koja nam je stvarna snaga u ovom sastavu i da li ćemo se morati pojačavati da bismo mogli osigurati treće mjesto u domaćem prvenstvu i plasman u sljedeću ABA ligu. Nakon svih odlazaka podigli smo agresivnost i to me raduje, baš kao i to što u sastavu imamo tri igrača koji su 1997. godište i koji, uz pravilan razvoj, mogu završiti u NBA ligi.

Pitali smo još Rimca koliko golobradi igrači kroz ovakav otpor nadmoćnu suparniku napreduju.

- Puno je lakše stjecati prave navike kada imaš dva, tri igrača koji ovakvu utakmicu sami mogu završiti, no takvi su nam otišli, a bili smo i bez iskusnih Ilijevskog i Kuridže. Unatoč svemu, pokazalo se da sa velikom željom svih igrača i u ovom sastavu možemo izgledati dobro.

>> Cedevita svladala Cibonu, ali je Repeša nezadovoljan: Mogli su nam ubaciti 300 koševa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije