Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cedevita svladala Cibonu, ali je Repeša nezadovoljan: Mogli su nam ubaciti 300 koševa

Cedevita Cibona
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
08.02.2015.
u 21:50

- U životu nisam vidio lošiju pojedinačnu i timsku košarkašku inteligenciju. Od načina branjenja pick and rolla… Dali su nam 80 poena, a mogli su 300 - rekao je Repeša.

U 21. kolu ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala Cibonu sa 81:79. Unatoč pobjedi, bila je to utakmica koju domaćini neće pamtiti po previše dobrog. Momčad Jasmina Repeše naposljetku je utakmicu dobila dosta teže nego što se očekivalo i pobjednik je odlučen tek u samoj završnici.

Kad je na 2:02 min. do kraja Ivan Siriščević zabio u ulazu, Cibona je povela sa 79:76. Kasnije je Filip Krušlin promašio oba slobodna bacanja i propustio povećati prednost gostiju, da bi Nemanja Gordić na drugoj strani u ulazu položio za minimalni zaostatak Cedevite 78:79.

Trener Cibone Slaven Rimac je na to pozvao timeout. Ante Žižić je poslije promašio preko Stanka Baraća, a na 27.9 sekundi do kraja Ante Delaš za Cedevitu je zabio pobjede vrijednu tricu.

Cibona je na to pozvala još jedan timeout. Mavra je na četiri sekunde šutnuo i promašio tricu, a lopta je na četiri sekunde do kraja izašla u aut. Cedevita je izvodila loptu, no ukrao ju je Krušlin i sa zvukom sirene šutnuo i promašio tricu za eventualnu pobjedu gostiju.

Što se tiče početka, poslije otvaranja utakmice s vodstvom Cibone 6:2, Cedevita je kontrolu preuzela velikom serijom 14-0. Domaćini su već u prvoj četvrtini uspjeli doći do 15 razlike. U drugu su ušli s vodstvom 28:17, no Cibona je se probudila i kad je Krušlin iz lijevog kuta na 3:08 min. do velikog odmora zabio tricu, Cibona je povela 38:36.

Nakon što su prvo poluvrijeme zaključili serijom 9-1, domaćini su uz po 10 poena Tomislava Zubčića i Mire Bilana u drugo ušli s vodstvom 45:39. Treća je četvrtina protekla u egalu. Cedevita se ipak odvojila pred kraj spomenutog perioda i u zadnjih 10 minuta ušla sa 65:59, ali je završnica bila sasvim neizvjesna.

Cedevita je večeras bila bez Roka Ukića, Marija Delaša i Lovre Mazalina, a Cibona bez Vlade Ilievskog i Marka Jagodića-Kuridže.

Kod Cedevite je Bilan upisao 15 poena i šest skokova. Gordić (4 asistencije i 6 izgubljenih lopti) i Pilepić su dodali po 14 poena, dok je kod Cibone 22 poena ubacio Ivan Siriščević.

- Čestitka Ciboni i njihovim igračima na dobroj utakmici, odnosno na velikoj želji i volji da dobiju utakmicu. Mislim da su pokazali mojim igračima koji žive dobro da su uljuljani u dobroti i da nismo u stanju odgovoriti kako treba. U životu nisam vidio lošiju pojedinačnu i timsku košarkašku inteligenciju. Od načina branjenja pick and rolla… Dali su nam 80 poena, a mogli su 300. Mavra je oko 26. minute imao četiri osobne, a Siriščević je isto vrlo rano ušao u probleme s osobnima, no Gordić je prvi prodor na utakmici napravio na 50 sekundi do kraja. Imali smo sreću da smo toliko viši i da smo riješili skok i dobili utakmicu - rekao je Jasmin Repeša nakon utakmice.

Komentara 2

NI
nidjomidjo
22:04 08.02.2015.

Zubcic je sto posto Karamarkov vanbracni sin, iste face

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:10 09.02.2015.

čisti lopovluk. Cibona je trebala pobjedit i pobjedila bi da Tedesci nije dobro podmazao suce. Dabog da pili cedevitu do kraja života !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije