Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elita protiv 'smrtnika'

Slaven Bilić pohlepne Engleze spustio na zemlju: Nije sve u novcu!

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.03.2016.
u 22:25

- Nogomet je za sve, a ne samo za privilegirane i bogate, tvrdi Guus Hiddink.

Slaven Bilić se uoči subotnje utakmice West Hama s Evertonom, na pitanje novinara, osvrnuo i na europsku Super ligu, natjecanje u kojem bi nastupali najelitniji klubovi, a visoke novčane nagrade dijelili bi među sobom. Među zainteresiranima za nastup u takvom natjecanju su Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Chelsea te su održali i sastanak o tome.

- Ne vjerujem da će se to dogoditi. Ne vidim kako bi to uspjelo. Fifa i Uefa su toliko važne i toliko velike, kao i Liga prvaka. Nogometna obitelj je velika i ne mogu zamisliti da bi sve skupa mogao zamijeniti nekakav drugačiji trofej bez obzira koliko novaca se u to uloži. Ok, novac vlada na jedan način, ali mislim da ima dovoljno novca i za bogate klubove i u ovom sustavu. Nije sve u novcu. Barem ne bi trebalo biti - poručio je Bilić.

Zanimljivo kako je protiv tog natjecanja i trener Chelseaja, Guus Hiddink.

- Prava srž sporta je kada mali klubovi kucaju na vrata poput Leicestera ove sezone. Ne znam točno o čemu su raspravljali na tom sastanku, ali nogomet je za sve, a ne samo privilegirane i bogate - naglašava nizozemski trener.

Menadžer Liverpoola, Jürgen Klopp, pak nije želio otkriti svoje mišljenje već je kratko kazao:

- Ne znam puno o tome. Znam samo da se u zadnje vrijeme jako puno govori o toj soluciji...

>>Bilićevi ‘autobusi’ priskrbili mu epitet taktičkoga genija

Komentara 9

KT
Kralj Tomislav
23:38 04.03.2016.

Iskreno, draže mije gledat jedan Tottenham, Leicester ili slične klubove..., pa ovaj MC, MU i Chelsea nema šanse da gledam duže od dvadesetak minuta...

DE
derin
00:38 05.03.2016.

Amerikanci uočili da u ligi prvaka se vrti najveći novac na svijetu od tv prava, pa bi to sad uzeli sebi. Time bi nacionalna prvenstva postala beznačajna, okrnjena liga prvaka bi imala status Eurolige sad, Uefa bi bankrotirala, brojni razvojni projekti Uefe, ženski nogomet i futsal bi propali.u nogometu za razliku od američkih sportova kolektiv često vise znaci od pojedinca, npr. Leicester, porto, Grčka... A ne u Americi durant i ekipa uzmu loptu i igraju simultanke. Ekipa koja je navalila ulagati u englesku, nek se ugledaju ekipu u PSG-u, jednostavno otići i francusku, španjolsku, Italiju i za lovu koju bacaš u engleskoj možeš ravnopravno igrati lp i osvajati trofeje. Obicna pohlepa za novcima gazda s otoka, koji ne razumiju nogomet.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:41 04.03.2016.

Nije sve u novcu ali kad bi ga imeli bi v sloveniju vukli najbolše hrvaške igralce a ne drugoligaške ma i oni dignu kvalitetu slovenske lige al publiko žele videt hrvaške igralce ki su najbolji na svetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije