Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavi momci su Još jednom ostali pokisli

Slapovi tuge na Maksimiru

Dinamo Anderlecht
Marko Lukunić | VLM
18.09.2009.
u 10:05

Strašan pljusak nosio je s neba slapove tuge na Maksimir baš u trenutku kada su modri još jednom pokleknuli u eurosrazu, a navijači su proklinjali obećanja o europskom Dinamu.

Protiv belgijskog Anderlechta, u većem dijelu inferiornog, vidjeli smo još jednom oznojene Dinamove igrače ugašenih pogleda u dvoboju gdje su presudili - nemoć za "euroritam" u 90 minuta (čitaj: igranje u ligi 16), nespretnost i neznanje u završnici akcija, zločesti mađarski suci predvođeni Zsoltom Szabom i jedan šuplji živi zid.

Belgijci kao Inter
Ariel Jacobs sinoć je u Maksimiru predstavio nekoć slavni Anderlecht kao milanski Inter iz doba Helenija Herrere. Tjelesno sjajno spremni Belgijci igrali su s osam igrača iza lopte u savršeno discipliniranom bunkeru, s dobrim golmanom.

No, i ta nogometna dekadencija - nešto slično je Chelsea igrao na Nou Campu ovog proljeća u Ligi prvaka - morala je kapitulirati u 34. minuti. No, Mandžukić nije Šuker, ni Eduardo, a bez golgetera je teško slaviti.

No više nego Mandžukiću čelnici kraljevskog kluba iz Bruxellesa mogu poslati zahvalnicu mađarskom sucu Szabu koji jučer nije imao dobre namjere prema Dinamu te mu je "podmetnuo nogu" u prvom poluvremenu.

Premijerno u sklopu Europske lige, uz tri standardna suca, iza gola su eksperimentalno stajala još dva. Ali, kao da i nisu kada nemaju ovlasti šapnuti glavnom sucu da je Mandžukić srušen.

Jurčićevi dečki u prvom činu još jedne "plave tragedije" bili su dominantni, dopala se čvrstina, žustrina, bilo je tu nekoliko lucidnih akcija, no nije bilo pogotka. Da, bio je to Dinamo kakav bismo željeli gledati, igra koja je obećavala.

No prvi taktovi drugog čina su vrlo brzo otkrili da plavi nemaju snage odigrati u istom ritmu cijelu utakmicu. Uzrok tomu svakako treba potražiti u slabašnom domaćem prvenstvu, gdje Dinamo uglavnom priču završava do 60. minute, kada se gasi i intenzitet trke i igre, a taj se ceh plaća u Europskoj ligi.

Za pravu Europu preslabi
Još jedan poraz neminovno otvara pitanja je li 4,5 milijuna eura, koliko Zdravka Mamića košta momčad te 40 milijuna kuna gradskog, dakle i vašeg novca koji godišnje stigne u Maksimirsku 128, treba trošiti na još jednu proslavu dvostruke krune u svibnju. Jedan Dinamov navijač rekao mi je:

- Neka nam Zdravka, dokle god je on tu, bit ćemo ispred Hajduka!

Sve je to dohvatljivo s puno manje novca, za pravu Europu ovi dečki su ipak preslabi. Za nešto više, očito u svim segmentima kluba trebaju kvalitetniji ljudi.

Komentara 11

DM
don Mario
11:31 18.09.2009.

sve balkanske lige trebaju prec u amaterizam i tocka........

MI
miliceto
13:17 18.09.2009.

Bravo don Mario. A ti maratonu,dal se sicao il ne sicao to je tvoja stvar. Ja sam samo surovo realan,a ti zivi u svom sicanom(sitnom) zivoticu.

MA
Mate2
10:40 18.09.2009.

Neznan vise ko, ali je jucer jedan ostavio komentar da igraci i ostali dinama komentiraju i da se hvale kad bobjedu a ne pri igri. U prvom trnu san mislia koja budala ali skuza u pravu je bija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije