Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Skupina vatrenih večeras 
se može jako zakomplicirati

Hrvatska - Wales
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
11.06.2019.
u 15:45

Nakon rutinirane pobjede od 3:1 u Azerbajdžanu, vodeća reprezentacija skupine Mađarska ugostit će u 20:45 uvijek neugodni Wales

Dok hrvatska reprezentacija u Varaždinu bude igrala prijateljski ogled s Tunisom, suparnici naših reprezentativaca u skupini E igrat će kvalifikacijske oglede za odlazak na Euro. Utorak bi mogao puno toga otkriti u skupini, no mogao bi i u potpuno zakomplicirati situaciju.

Nakon prilično rutinirane pobjede od 3:1 u Azerbajdžanu, vodeća reprezentacija skupine Mađarska (ispred Hrvatske zbog međusobnog omjera) ugostit će u 20:45 uvijek neugodni Wales protiv kojeg ni mi nismo imali najlakši posao u subotu kada smo u Osijeku slavili s 2:1.

Naši susjedi, inače predvođeni odličnom obranom, u naletu su forme te su na stadionu Ferenc Puskás blagi favoriti. Azerbajdžan će u Bakuu na Olimpijskom stadionu drugi put u tri dana imati priliku upisati prve bodove, no u goste im dolazi Slovačka, jedina momčad koja je, barem zasad, uspjela upisati pobjedu protiv Mađarske.

Ako Slovaci upišu pobjedu protiv momčadi našeg Nikole Jurčevića, a Wales uspije u gostima iznenaditi Mađarsku, imat ćemo zanimljivu situaciju na tablici.

Čak četiri od pet momčadi iz skupine naći će se na vrhu s po šest bodova, s tim da će Mađari imati utakmicu više. U tome i je zanimljivost ove skupine jer se ne radi o dvije megamomčadi i mnoštvu autsajdera kao što je najčešće slučaj, već o podjednakim reprezentacijama od kojih svaka ima valjanu ambiciju za Euro.

Jasno, hrvatska nogometna reprezentacija, srebrna sa SP-a u Rusiji, nameće se kao favorit skupine, ali početak ovih kvalifikacija pokazao nam je da opuštanja ne smije biti jer svaka od ovih reprezentacija itekako je opasna.

Najbolje su nam to pokazali Mađari koji su nas pobijedili. I zato smo sigurni da će izbornik vatrenih Zlatko Dalić budnim okom pratiti sve što će se danas događati u Bakuu i u Budimpešti. 

1. Mađarska, 3 utakmice, 6 bodova

2. Hrvatska, 3 utakmice, 6 bodova

3. Wales, 2 utakmice, 3 boda

4. Slovačka, 2 utakmice, 3 boda, 

5. Azerbajdžan, 2 utakmice, bez bodova

Komentara 3

WT
Wtf
16:25 11.06.2019.

Nama za početak treba pravi centarfor, a to su Mandžo ili Kalinić.

ST
Stipan
18:03 11.06.2019.

Samo se na sebe osobno možemo osloniti i ne gledati kako drugi igraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije