Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajduk i dalje u pripremama

Skupi stranci lagano odlaze, ali zamjenjuju ih novi. Hoće li biti mjesta za 'bile tiće'?

storyeditor/2022-07-18/PXL_170722_94690423.jpg
26.07.2022.
u 14:35

Hajduk će se riješiti igrača s velikom plaćom, otišao je Kačaniklić, a odlaze i Eduok i Diamantakos. Dovest će još barem dvojicu novih igrača.

Iako su neki navijači Hajduka burno reagirali na pravo Rijeke da zbog europskih obveza odgodi utakmicu 2. HNL kola s Hajdukom, ova dva tjedna treniranja bez natjecateljskih utakmica sigurno pašu stručnom stožeru splitskog kluba, jer su trener Valdas Dambrauskas i njegovi pomoćnici praktički još dobili dva čista tjedna priprema za novu sezonu. U tom periodu u kadru Hajduka neke su se stvari i iskristalizirale, no još moramo pričekati da vidimo koje će to biti posljednje ljetne akvizicije budući da je predsjednik kluba Lukša Jakobušić glasno i jasno najavio da će ih biti.

Svi malo više integrirani u Hajdukovu priču pod novim vodstvom znaju da ovo ljeto neće biti ni približna ludnica s transferima kao što je to bio slučaj u ljeto 2021. Ovaj prijelazni rok bit će znatno odmjereniji od prošlog te Splićani otprilike računaju na to da će uprava kluba do kraja prijelaznog roka dovesti još jednog veznog igrača i još jednog stopera.

Hoće li se 'dica' iskazati?

U brojnim španjolskim medijima izašla je iznenađujuća informacija da Hajduk radi na dovođenju Abdallahija Mahmouda, mauritanskog veznjaka španjolskog Alavesa koji je prošle sezone bio vrlo dobar u dresu Istre. Čak je izašla i informacija da Hajduk za njega nudi milijun eura odštete, no i iz Hrvatske i iz Španjolske te su informacije brzo demantirane. Nisu demantirane informacije o stoperu Boaviste, 25-godišnjem Chidozieju Awaziemu (4. mil. €), kojeg Hajduk želi, a Boavista ga se želi riješiti zbog dugova, iako je njihov najbolji stoper. Također, Poljaci su se raspisali o tome da Hajduk želi ofenzivnog veznjaka Gornika, Bartosza Nowaka.

Treba također naglasiti i da se Hajduk želi riješiti nekih financijskih tereta kako bi mogao dovesti nove pojedince. Prvi teret već je riješen u obliku Alexandera Kačaniklića, koji je bio na poprilično velikoj plaći, a nije imao veliku minutažu. Slična sudbina očekuje se i za Dimitriosa Diamantakosa te Samuela Eduoka, koji nisu bili u zapisniku za prvo kolo HNL-a, a imaju prevelike plaće za svoju ulogu u klubu.

Osim što ovakvi odlasci otvaraju vrata ulaznim transferima ili posudbama, isto tako otvaraju vrata i igračima iz domaćeg pogona, a nekoliko mladih hajdukovaca na ovim se pripremama, ili u nekim prijašnjim instancama, pokazalo poprilično dobro. Jedan od tih mladića je Ivan Ćubelić (19), ofenzivni veznjak koji je u prvom kolu već dobio svoje HNL minute. Za iduću sezonu svoje bi prilike za nastup mogli dočekati veznjak Ivan Krolo (19), stoper Dominik Prpić (18), napadač Ivan Šarić (21) te bek iz SAD-a Rokas Pukštas (17), koji je i prošle sezone već zaradio neke seniorske minute.

Ozljeda kao sreća u nesreći?

Dvije situacije koje u ovom trenutku ne idu na ruku Dambrauskasu su ozljede Nikole Kalinića i Marca Fossatija. Zbog izostanka Talijana u veznom redu Valdas mora isprobavati opcije s Vukovićem ili Atanasovom uz Grgića, a zbog izostanka Kalinića Livaja je isturen u špicu, dok na krilima priliku dobiva Jan Mlakar. Međutim, ova Kalinićeva ozljeda mogla bi Dambrauskasu poslužiti kao odličan test. Nemojmo zaboraviti da je prošle sezone u drugom dijelu učinak Livaje drastično pao nakon dolaska Kalinića, a bez obzira na svu Kalinićevu individualnu kvalitetu, Hajduk je sistemski izgledao znatno bolje i opasnije kad je jedina isturena napadačka opcija bio – Livaja. S druge strane, svi mi iz Hrvatske dobro znamo da Nikolu Kalinića nije jednostavno staviti na klupu...

Hajdukova priča za ovo ljeto je jasna – potrebna su još dva nova imena kako bi sastav bio kompletiran, a zbog odlazaka "višaka" s velikim plaćama pojačanja se na budžetu neće ni osjetiti.

>> Pogledajte kako igra Marko Livaja na Torcida kupu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije