Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTUPILE ČETIRI ŽENE

Škotu Franchittiju 94. izdanje 500 milja Indianapolisa

Franchitti
AFP
31.05.2010.
u 09:03

Niti na 94. izdanju najpopularnije utrke američkog Indycara, Indyja 500 (ili 500 milja Indianapolisa), pobjedu nije uzela žena, premda ih je nastupilo četvero, što predstavlja rekord utrke.

Slavio je Škot Dario Franchitti, koji je nakon više od tri sata kruženja stazom kolokvijalno poznatoj kao "lonac tjestenine", izmakao pažnji drugoplasiranog Britanca Dana Wheldona iz Velike Britanije, inače pobjednika iz 2004. godine, za svega 0.1536 sekundi.

Utrka je zbog teške nesreće Britanca Mikea Conwaya (26) završila pod žutom zastavom. Zdravstveno stanje nesretnog pilota zasad nije poznato.

Danica Patrick (28), koja je prošle godine zauzela treće mjesto na kraju utrke, a prije pet godina debitirala četvrtim mjestom, ovaj je put završila na petome mjestu u konkurenciji 33 natjecatelja te je bila najbolja u poretku dama.

Komentara 1

VA
ValAnasazi
10:56 31.05.2010.

Britanac iz Velike Britanije?? A Franchitti je Škot Ovaj,neko dijete je pisalo članak? I zašto je isti u nekim drugim dnevnim novinama, kad već prepisujete jedni od drugih molim da to radite s nekim smislenim rečenicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije