Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Addis Abebe na OI

Skijaške pripreme na 35°C i uz poglede magaraca

crnac
Reuters
09.02.2010.
u 12:25

Sunce, užareni asfalt na 35 stupnjeva, šest začuđenih magarca sa strane. Sve samo ne tipična slika za pripreme skijaša.

No upravo tako izgleda svakodnevno okruženje etiopijskog skijaša-trkača Robela Teklemariama koji se na ulicama Addis Abebe priprema za Olimpijske igre u Vancouveru.

Ovo mu neće biti prvi nastup na ZOI, bio je u Torinu 2006. godine, te zauzeo 88. mjesto među 100 natjecatelja.

- U Vancouveru želim biti još bolji. Istina, moj način priprema možda i nije najbolji jer svi drugi treniraju na snijegu, no moja velika prednost bit će što sam obavio visinske pripreme, jer Addis Abeba nalazi se na 2700 metara nadmorske visine - šali se Robel.

Kaže da mu je cilj jednog dana od Etiopije napraviti skijašku silu. Uostalom, sam je osnovao skijaški savez svoje zemlje, u kojem uz njega volontiraju članovi njegove obitelji.

- Već sada ima jedan dečko koji će biti još bolji od mene, a mnogi se javljaju sa željom da počnu trenirati - kaže Etiopljanin.

Snijeg je Robel prvi put vidio s osam godina, kada je njegova majka dobila posao u Ujedinjenim narodima u New Yorku.

- Bio je to kulturološki šok za mene, no ubrzo sam zavolio snijeg. Uostalom, nisam imao niti izbora - kaže Robel.

Nakon fakulteta radio je kao skijaški instruktor diljem svijeta, a prije četiri godine vratio se u Addis Abebu.

– Pronašao sam svoj mir, ceste na kojima je malo prometa i na kojima se neometano mogu voziti sa svojim ski rolama - zaključio je Robel kojeg ponekad nakratko zasmetaju samo magarci koji prelaze cestu ili pogledi ljudi koji se čude čovjeku sa dredloksicama i sunčanim naočalama kada se u punoj brzini spušta na ski rolama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije