Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUB OSUDIO ČIN

Skandal u Zadru! Uklonjen dres legendarnog Pina Giergie: Dotaknuli smo dno dna

Zadar: Giuseppe Pino Gjergja prošetao gradom
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
27.02.2021.
u 21:53

Giergia je 12. veljače nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora nakon tri godine suđenja

U petak je iz dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku iznenada uklonjen dres Giuseppea Pina Giergie (83), proslavljenog nekadašnjega košarkaša.

Giergia je 12. veljače nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora nakon tri godine suđenja.

- Dana 11. veljače Općinski sud u Zadru po sutkinji Maji Ivković, donio presudu kojom je Giuseppe Giergia proglašen krivim za produljeno kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 292. st. 2. u vezi st. 1. al. 2. i 4. Kaznenog zakona/97 i u vezi čl. 61. st. 2. KZ/97 te mu je izrečena bezuvjetna zatvora u trajanju od dvije godine - rečeno je.

Da se nešto zbiva, prvi su primijetili administratori stranice na Facebooku "Muzej zadarske košarke"

- Krešo i Pino. Po cijeloj bivšoj Jugoslaviji štovani, cijenjeni. Italija, Španjolska, Grčka, bivši SSSR. Kada i ako o Zadru pričaju, njihova imena spominju. Svugdje. Jedino u ovom gradu tjerani, prokazivani bez presude, svakakvim imenima i lošim atributima imenovani. S današnjim danom dno dna smo dotaknuli - napisali su u objavi.

Situaciju je za portal prokomentirao i Željko Žilavec, direktor Košarkaškog kluba Zadar:

- KK Zadar oštro osuđuje ovaj čin. Opće je poznato koliko je Giuseppe Giergia dao zadarskoj košarci i kao legenda KK Zadra on sigurno zaslužuje takvu počast. O svemu drugome što nema veze s košarkom nećemo suditi, niti je na nama da o tome govorimo, ali njegovom dresu je mjesto tamo gdje je i bio.

To je sve što za sada mogu reći, jer više pojedinosti ne znam, a i KK Zadar nije vlasnik same dvorane - rekao je direktor KK Zadra Željko Žilavec za portal sport023.

Kreso i Pino. Po cijeloj bivsoj Jugoslaviji stovani, cijenjeni... Italija, Spanjolska, Grcka, bivsi SSSR... kad i ako o...

Objavljuje Muzej zadarske košarkePetak, 26. veljače 2021.
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Tombstone
Tombstone
00:09 28.02.2021.

Zna se da Zadrani ne vole Arbanase (albance) ali ovo je pretjerano. Josip Gijergaj nije zaslusio takvo nesto od strane svog kluba, bez obzira na gospodarski kriminal.

CR
Crash2422
23:38 27.02.2021.

Ne bi bilo na odmet napisat clanak o pobjedi Zadra nad Partizanom.A “novinarcici”?

BI
billynik
01:07 28.02.2021.

Koji glupi članak, zar ne bi trebali pred zakonom svi biti jednaki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije