Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport domaći nogomet

Sjedenje igrača pred susret Šibenika i Karlovca bilo je pod našom kapom

– Ako klub ne plati sucima utakmice, za 14 dana dobije suspenziju, a igračima ne plaćaju po godinu dana – kaže Mario Jurić
07. studenoga 2011. u 19:12 2 komentara 8 prikaza
\'07.11.2011.,Zagreb, - Hrvatski olimpijski odbor(HOO) i Hrvatska udruga Nogometni sindikat(HUNS) potpisali su u sjedistu HOO-a sporazum o suradnji. Sporazum su u nazocnosti predsjednika HUNS-a Daria
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS) i HOO potpisali su sporazum o suradnji. To bi moglo pomoći sindikatu nogometaša u njegovu radu. Jer, posla ima i te kako mnogo.

– Samo šest od 16 klubova Prve HNL redovito plaća igrače (Dinamo, Lokomotiva, Slaven Belupo, Inter, Lučko i Split). Ostali kasne, u prosjeku pet mjeseci, a mnogi i znatno više. Pa sad zamislite igrača koji deset mjeseci nije dobio plaću, a mora kao obrtnik plaćati 3000 kuna davanja mjesečno – kazao je glavni tajnik sindikata Mario Jurić.

Predsjednik Dario Šimić "pogurao" je sindikat u međunarodne udruge na kongresu u Tel Avivu gdje su od poznatijih bivših igrača bili Poborsky i Tomassi. Naš je sindikat preskočio vrijeme od tri godine, koliko su trebali biti promatrači te sz postali kandidat za članstvo, a to već donosi razne mogućnosti za rad sindikata, kao što je uvid u arbitražne postupke u svijetu. Oni su kod nas pod kapom HNS-a, ali HNS nije ugradio sve Fifine propise o arbitraži, a trebao je još 2005. Da jest, mogao je smanjiti broj slučajeva pred arbitražom.

– Slovenija je imala do 2005. 38 slučajeva godišnje, nakon novih propisa ima samo dva. A kod nas je stotinu slučajeva godišnje pred arbitražom – kazao je Mario Jurić.

Nedavni prosvjed igrača Šibenika i Karlovca, kad su igrači sjeli na teren, bio je pod kapom sindikata.

– Ne znam hoće li biti još takvih prosvjeda, mislimo da se sve može riješiti razgovorom, ali ako ne... i Zakon o obveznim odnosima kaže da, ako jedna strana ne izvrši svoje obveze, ne mora ni druga. A igrači plaće ne dobivaju po godinu dana – kaže Jurić.

Zagreb: Na Marulićevom trgu održana modna revija brenda Duchess
objavila fotku
Kakva baka! Bivša Mamićeva supruga (49) pokazala liniju u badiću, javile joj se Nina Badrić i Ivana Vida
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
  • vojvo:

    šimiču zašto lažešpa na popis nisi stavio hajduk , zašto opet želiš ocrniti taj klub , ako nešto znaš o hajduku da ne daje redovito plače onda to dokaži inače nemoj pričati gluposti

  • list68:

    Zanimljivo, u tom sindikatu sve bivši dynamovi igrači, nogometaši klonite se tog sindikata, da su oni pravi sindikat, borili bi se da se iz Hrvatskog nogometa potjeraju Mamić, Marković, Šuker, i ostala \"gamad\".