Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat nogometaša

Sjedenje igrača pred susret Šibenika i Karlovca bilo je pod našom kapom

\'07.11.2011.,Zagreb, - Hrvatski olimpijski odbor(HOO) i Hrvatska udruga Nogometni sindikat(HUNS) potpisali su u sjedistu HOO-a sporazum o suradnji. Sporazum su u nazocnosti predsjednika HUNS-a Daria
Goran Jakus/PIXSELL
07.11.2011.
u 19:12

– Ako klub ne plati sucima utakmice, za 14 dana dobije suspenziju, a igračima ne plaćaju po godinu dana – kaže Mario Jurić

Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS) i HOO potpisali su sporazum o suradnji. To bi moglo pomoći sindikatu nogometaša u njegovu radu. Jer, posla ima i te kako mnogo.

– Samo šest od 16 klubova Prve HNL redovito plaća igrače (Dinamo, Lokomotiva, Slaven Belupo, Inter, Lučko i Split). Ostali kasne, u prosjeku pet mjeseci, a mnogi i znatno više. Pa sad zamislite igrača koji deset mjeseci nije dobio plaću, a mora kao obrtnik plaćati 3000 kuna davanja mjesečno – kazao je glavni tajnik sindikata Mario Jurić.

Predsjednik Dario Šimić "pogurao" je sindikat u međunarodne udruge na kongresu u Tel Avivu gdje su od poznatijih bivših igrača bili Poborsky i Tomassi. Naš je sindikat preskočio vrijeme od tri godine, koliko su trebali biti promatrači te sz postali kandidat za članstvo, a to već donosi razne mogućnosti za rad sindikata, kao što je uvid u arbitražne postupke u svijetu. Oni su kod nas pod kapom HNS-a, ali HNS nije ugradio sve Fifine propise o arbitraži, a trebao je još 2005. Da jest, mogao je smanjiti broj slučajeva pred arbitražom.

– Slovenija je imala do 2005. 38 slučajeva godišnje, nakon novih propisa ima samo dva. A kod nas je stotinu slučajeva godišnje pred arbitražom – kazao je Mario Jurić.

Nedavni prosvjed igrača Šibenika i Karlovca, kad su igrači sjeli na teren, bio je pod kapom sindikata.

– Ne znam hoće li biti još takvih prosvjeda, mislimo da se sve može riješiti razgovorom, ali ako ne... i Zakon o obveznim odnosima kaže da, ako jedna strana ne izvrši svoje obveze, ne mora ni druga. A igrači plaće ne dobivaju po godinu dana – kaže Jurić.

Komentara 2

VO
vojvo
06:46 08.11.2011.

šimiču zašto lažešpa na popis nisi stavio hajduk , zašto opet želiš ocrniti taj klub , ako nešto znaš o hajduku da ne daje redovito plače onda to dokaži inače nemoj pričati gluposti

LI
list68
11:22 08.11.2011.

Zanimljivo, u tom sindikatu sve bivši dynamovi igrači, nogometaši klonite se tog sindikata, da su oni pravi sindikat, borili bi se da se iz Hrvatskog nogometa potjeraju Mamić, Marković, Šuker, i ostala \"gamad\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije