Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISAO UGOVOR

Sjećate se nekadašnjeg napadača Dinama Soudanija? Ima novi klub, igrat će u susjedstvu

El Arbi Hillel Soudani
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
12.06.2023.
u 16:56

Protekle dvije i pol godine igrao je i zabijao u Saudijskoj Arabiji, odnosno za Al Fateh i Damac, a sada, nakon što mu je istekao ugovor s Damacom, odlučio je prihvatiti izazov u Mariboru

Bivši napadač Dinama Alžirac El Arabi Hilal Soudani pojačao je redove slovenskog prvoligaša Maribora, javlja agencija STA. Alžirski reprezentativac potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, a momčadi će se pridružiti u utorak.

Tridesetpetogodišnji alžirski veteran u karijeri je igrao za momčadi kao što su Vitoria de Guimaraes, Dinamo Zagreb, Nottingham Fores i Olympiacos.

Dugogodišnji reprezentativac Alžira, koji je za izabrane redove ove afričke države upisao 54 nastupa i postigao 24 pogotka, nakon Europljana uspješno je prošao i arapsko iskustvo. Protekle dvije i pol godine igrao je i zabijao u Saudijskoj Arabiji, odnosno za Al Fateh i Damac, a sada, nakon što mu je istekao ugovor s Damacom, odlučio je prihvatiti izazov u ljubičastom dresu.

"Veliki trenutak za NK Maribor, naše treće pojačanje ne treba dugo predstavljati. Soudani je veliko pojačanje, nema puno takvih nogometaša u slovenskoj ligi, ako ih je i bilo. Riječ je o igraču iznimne kvalitete, najbolji stranac koji je igrao za Dinamo i iza sebe ima bogatu međunarodnu karijeru”, predstavio je zvučno pojačanje sportski direktor Marko Šuler.

"Jako sam sretan što sam potpisao ugovor i postao igrač Maribora. Znam da je to veliki klub, imao sam dosta informacija o Mariboru i prije dok sam bio u Dinamu.Volio bih da postanemo prvaci i da se borimo za najveće uspjehe. Ovdje ću se osjećati kao kod kuće, također mi je jako važno znati da ću biti blizu Zagreba, gdje imam obitelj i prijatelje. Damir Krznar također ima velike zasluge za moj dolazak jako dobro se poznajemo dugo smo razgovarali i odlučio sam prihvatiti poziv godine su samo brojke bitno je što pokažeš na terenu i kako se brineš i trenirati. Tu sam da pomognem momčadi i dam svoj dio", kazao je Soudani.

Najdublji trag krilni igrač ostavio je u zagrebačkom Dinamu, a za zagrebačku momčad odigrao je 196 utakmica, zabio 86 golova i prikupio 54 asistencije. U sezoni 2017/18 bio je najbolji strijelc Prve HNL sa 17 golova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije