Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VIDEU SVE OTKRIO

Sjećate ga se? Bio je istinski heroj nacije, a sada moli za pomoć: Sve su mi uzeli, oca uhitili, obitelj protjerali...

Foto: instagram
1/2
13.11.2021.
u 13:52

"Moja situacija je jako teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj. Erdogan me zvao da se priključim njegovoj stranci kako bi osvojio više glasova, a onda me pretvorio u državnog neprijatelja"

Legendarni turski nogometaš Hakan Sukur uputio je molbu za pomoć. On je, spašavajući glavu kao neistomišljenik turskog režima, pobjegao u Ameriku gdje jedva krpa kraj s krajem, radi kao taksist. Živi praktički u neimaštini, a u karijeri je zaradio milijune. 

Golgeter Galatasaraya je morao bježati jer je skoro završio u zatvoru kada se suprostavio turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu. Upravo je njega preko društvenih mreža Sukur optužio za situaciju u kojoj živi.

"Moja situacija je jako teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj. Erdogan me zvao da se priključim njegovoj stranci kako bi osvojio više glasova, a onda me pretvorio u državnog neprijatelja jer nisam imao iste ideje kao on", rekao je Sukur za Sportsweek pa nastavio:

"Sve su mi uzeli. Obitelj su mi protjerali, oca uhitili. Nažalost, svi koji su podigli glas u Turskoj i koji su tražili demokraciju sada plaćaju cijenu. Za turske nogometaše je dobro da igraju izvan zemlje jer ne moraju zauzimati strane. Poručujem im da se ne bune jer će završiti kao ja. Neće nikad više imati priliku da se vrate u Tursku jer režim sve kontrolira", poručio je slavni nogometaš. 

Ipak, nogomet mu je i dalje velika ljubav. Na kraju je uputio molbu:

"Ako je neko dovoljno hrabar da mi pruži šansu u talijanskom nogometu, to bi mi puno značilo." 

Za reprezentaciju Turske odigrao je 112 utakmica i postigao je 51 pogodak.


Komentara 9

Avatar DeletedUser
DeletedUser
14:31 13.11.2021.

2 puta godišnje isti članak već nekoliko godina.

Avatar duje912
duje912
08:42 14.11.2021.

Ma kog briga... Nek ide volontirat za rođake migrante..

Avatar Renaldo
Renaldo
09:12 14.11.2021.

Sjećate ga se? Hebate, nikad čuo za njega i po čemu je sada on važan da VL sada piše o njemu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije