Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAĆA RUŠI REKORDE

Sjajni Srbin dobio najveći ugovor u povijesti košarke, od svote se zaista vrti u glavi!

Nikola Jokić
Instagram
01.07.2022.
u 08:18

Jokićevo produljenje ugovora s Nuggetsima, koje će započeti u sezoni 2023./24., podrazumijeva petogodišnji ugovor u kojem će Jokić sveukupno zaraditi nevjerojatnih 270 milijuna dolara, ili, kad prebacimo tu valutu u kune, 1.94 milijardi kuna

Najkorisniji igrač NBA lige (MVP) u posljednje dvije sezone, srpski košarkaš Nikola Jokić (27) u petak je u ranojutarnjim satima po našem vremenu potpisao najunosniji ugovor u povijesti košarke, potvrdio je najrenomiraniji novinar za vijesti s košarkaškog tržišta, Adrian Wojnarowski, ali i Jokićev klub Denver Nuggets.

Jokićevo produljenje ugovora s Nuggetsima, koje će započeti u sezoni 2023./24., podrazumijeva petogodišnji ugovor u kojem će Jokić sveukupno zaraditi nevjerojatnih 270 milijuna dolara, ili, kad prebacimo tu valutu u kune, 1.94 milijardi kuna

Najbogatiji ugovor svih vremena će trajati do sezone 2027./2028. kada će Jokić napuniti 32 godine. Podsjetimo, Jokić je došao u NBA ligu još tamo 2014. godine kad su ga kao 41. izbora na draftu izabrali upravo Nuggetsi, a Jokić je u to vrijeme bio igrač ABA lige, točnije Mege. 

Od tada je iz praktički košarkaške anonimnosti momak iz Sombora postajao sve bolji i bolji, dolazio do All-Star momčadi, a sad je već u razgovoru za jednog od najboljih europskih košarkaša svih vremena, zajedno s velikanima poput Dirka Nowitzkog, Paua Gasola ili Giannis Antetokounmpua.

Sjetimo se da je, osim dvije uzastopne MVP nagrade, Jokić prošle sezone došao do fenomenalnog postignuća od barem 2000 koševa, 1000 skokova i 500 asistencija, što u jednoj sezoni nije napravio niti jedan igrač u NBA povijesti.

U prošloj sezoni Jokić je igrao uz prosjeke od 27.1 koša i 13.8 skokova po utakmici, a to su njegovi osobni rekordi u ligi. Uz to je imao i 7.9 asistencija, što je blizu njegovog rekorda.

Komentara 6

RA
RadagastovBrat
09:07 01.07.2022.

Kad netko od nas naglasi da je netko srbin dobije karton

LE
LenardHr
08:45 01.07.2022.

Kakva ljubav prema srbima i svemu srpskom. Niste nasli za shodno napisat da je Hrvat Ivica Zubac potpisao trogodisnji ugovor na iznos od 33 miliona dolara, nego vam je draze pisat o srbinu i njegovom ugovoru. Koja je to politika novina.

DU
Deleted user
08:43 01.07.2022.

Dzoker

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije