Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda u 'el clasicu'

Sjajni Mario Hezonja s Realom u finalu Eurolige

EuroLeague - Semi Final B - FC Barcelona v Real Madrid
Foto: INTS KALNINS/REUTERS
1/5
19.05.2023.
u 23:34

Hrvatski reprezentativac je bio igrač od najvećeg povjerenja trenera Chusa Matea (33 minute) na što je uzvratio sa 14 koševa, 9 skokova i dvije osvojene lopte. Dominirao je 222 cm visoki centar Tavares (20 koševa, 15 skokova, 4 blokade)

Nakon što su se provukli u četvrtfinalu protiv Partizana, košarkaši Reala pobijedili su u Kaunasu Barcelonu 88:76 i izborili nastup u finalu Eurolige u kojem će se za svoj 11. naslov prvaka Europe u nedjelju boriti s Olympiakosom. A "djeca Pireja" nadjačala su u drugom polufinalu debitanta u euroligaškim završnicama Monaco (76:62).

Nakon što su protiv Partizana preokrenuli "minus 15" u trećoj i "minus 18" u petoj utakmici četvrtfinala, Madriđani su i u polufinalu preokrenuli zbivanja na parketu u svoju korist. Drugo poluvrijeme "el Clasica" realovci su dobili "plus 18" (42:24) pa će se u nedjelju boriti za krunu.

GALERIJA Partizan izbačen iz košarkaškog prvenstva Srbije, sumnja se da su to učinili namjerno

EuroLeague - Semi Final B - FC Barcelona v Real Madrid
1/3

A za takav ishod najzaslužniji je 222 cm visoki centar Valter Tavares (20 koševa, 15 skokova, 4 blokade) a drugi najkorisniji igrač Reala bio je Mario Hezonja (14 koševa, 9 skokova, 2 osvojene lopte) koji je 35 sekundi prije kraja svojom drugom tricom zapečatio sudbinu velikog rivala.

Dubrovčanin je bio igrač od najvećeg povjerenja trenera Chusa Matea pa je na parketu proveo 33 minute, koliko i igrač utakmice Tavares.

VEZANI ČLANCI:

- Mi smo Real. Mi uvijek vjerujemo, mi se uvijek borimo. Pokazali smo nevjerojatnu mentalnu čvrstoću u četvrtfinalnoj seriji i došli smo ovamo u Kaunas spremni. Bili smo spremni za veliku bitku, jer znamo koliko je dobra Barca, no čeka nas još jedna takva bitka - kazao je Hezonja u društvu veterana Sergija Rodrigueza (12 koševa) koji je blistao u prijelomnim trenucima susreta i kazao da je i ova predstava bila pitanje realovskog ponosa.

- Nismo igrali timsku košarku. Bili smo ekstremno nervozni, nismo se uspjeli smiriti a kada je tako to je onda trenerova odgovornost - posuo se pepelom trener Barcelone Litavac Šarunas Jasikevičius koji se nije uspio radovati u svom rodnom gradu.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
08:20 20.05.2023.

daleko je to od sjajnog.. ne pretjerujte... dao je 5 poena u zadnjij minuti kada se prestalo igrati, bio je solidan a ove izjave mi smo Real od njega i Muse su tragikomične...ajde da to kažu Lull, Rodrigez... koji su izvukli protiv Partizana i ovo jučer a ne netko tko je jučer tu došao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije