Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Sjajni Ibišević srušio Herthu

Vedad Ibišević
Reuters
27.09.2009.
u 19:57

Bosansko-hercegovački reprezentativac Vedad Ibišević nije u šest kola Bundeslige uspio postići nijedan pogodak, ali u sedmom mu se sve vratilo. Odigrao je sjajno i odveo Hoffenheim do pobjede 5-1 protiv Herthe.

Ibišević je prošle sezone u 17 kola jesenskog dijela prvenstva postigao 18 pogodaka, no ozljeda ga je izbacila iz stroja do kraja lige. Vratio se tek ovo ljeto, ali ga do ove nedjelje gol nikako nije htio. No, protiv Herthe je već nakon 21 minute igre na kontu imao tri pogotka, a u nastavku je izborio i jedanaesterac.

Hoffehnheim je protiv loše Herthe već nakon tri minute i 45 sekundi vodio s 2-0. Ibišević je praktički već u prvoj akciji pogodio nakon asistencije Obasija, a tri minute kasnije je bio precizan i glavom nakon nabacivanja Carlosa Eduarda iz kornera. Zbunjena berlinska obrana ni u 21. minuti nije uspjela spriječiti gol koji je pao nakon akcije u kojoj je konačni dodavač bio Beck.

Hertha je smanjila prednost domaćina u 45. minuti iz slobodnog udarca nakon što se Raffaelova lopta od stative odbila iza leđa Hildebranda. U nastavku je, međutim, vodstvo najprije povećao Obasi, nakon nove konfuzije u Herthinoj obrani, a konačnih je 5-1 postavio Carlos Eduardo iz kaznenog udarca nakon što je Stein srušio Ibiševića.

Naš Josip Šimunić je protiv svoga bivšeg kluba odigrao samo prvo poluvrijeme, dok je drugi bosansko-hercegovački reprezentativac Sejad Salihović svih 90 minuta proveo na terenu. Ibišević je iz igre izašao u 67. minuti uz ovacije domaćih navijača.

Hoffeheim je ovom pobjedom skočio na treće mjesto ljestvice, odmah iza HSV-a i Bayera, dok se agonija Herthe nastavlja. Berlinčani su na posljednjem mjestu uz tek jednu pobjedu i šest poraza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije