Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Sjajni Bogdanović zabio 32 koša u pobjedi Utaha

Bojan Bogdanović
Jeffrey Swinger/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.01.2021.
u 09:03

"Treneri su mi rekli da žele da pucam više, da budem agresivan," kazao je hrvatski košarkaš.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio je 32 koša u pobjedi Utah Jazza protiv Dallas Mavericksa 120-101, a bila je to već 11. uzastopna pobjeda Jazzera.

Utah je sjajnu seriju nastavio i protiv Dallasa, a briljirao je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je za 32 minute zabio 32 koša što mu je najviše ove sezone.

Čak 17 je zabio u trećoj četvrtinu koju su domaćini dobili 33-23. "Babo" je iz igre je gađao 10-16, pri čemu za tri poena 7-11, dok je s linije slobodnih bacanja imao šut 5-5. Upisao je u dvije asistencije i jednu izgubljenu loptu.

"Treneri su mi rekli da žele da pucam više, da budem agresivan," kazao je hrvatski košarkaš.

"Pokušavam biti svoj i pokušavam biti agresivan bez obzira na postotak šuta koji ima," dodao je Bogdanović.

"Puno nam je bolje kad je takav agresivan", rekao je Mike Conley koji je zabio 22 koša uz devet asistencija. 

Uz “vrućeg” Mostarca i Conleyja, najbolji u redovima Utaha bili su Jordan Clarkson sa 18 koševa i šest skokova, te Rudy Gobert sa 17 koševa i 12 skokova, što mu je osmi “double-double” učinak u nizu.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Slovenac Luka Dončić sa 25 koševa, šest skokova te sedam asistencija. Jalen Brunson je dodao 13 koševa.

"Užasno, rekao bih da je izgledalo kao da nas nije briga hoćemo li pobijediti. Moramo samo uložiti više energije i više truda", rekao je Dončić nakon meča.

Utah sa skorom 15-4 vodi na Zapadu, dok Dallas ima osam pobjeda i 11 poraza i drži 13. mjesto u istoj konferenciji.

Pobjedu su ostvarili i LA Clippersi koji su na gostovanju pobijedili Orlando Magic sa 116-90.

Clipperse su predvodili Paul George sa 26 koševa, devet skokova i pet asistencija, te Kawhi Leonard sa 24 poena.

"Obojica smo bili sjajni," odgovorio je George na pitanje tko je bio bio bolji.

"Iznimno mi je laknulo što smo oboje bili zdravi, prije svega. Igrali smo toliko dobro da je bilo žalosno što smo morali uzeti stanku, ali sigurnost je na prvom mjestu," dodao je.

Dvije zvijezde su od ponedjeljka bile u karanteni po protokolu zbog traženja kontakata oboljelih od koronavirusa. U karantenu su ušli u ponedjeljak dok je ekipa krenula iz Los Angelesa prema Atlanti, a pridružili su se ostatku momčadi u Orlandu nakon što su propustili dvije utakmice.

Ivica Zubac je za Clipperse za 21 minutu zabio četiri koša, uz šut 2-5, te upisao sedam skokova i asistenciju. Kod Orlanda najefikasniji su bili Terrence Ross sa 24 koša, te Nikola Vučević sa 10 koševa i šest skokova.

San Antonio Spursi su pobijedili Denver Nuggetse sa 119-109, a Luka Šamanić nije nastupio za Spurse.

DeMar DeRozan sa 30 poena i 10 asistencija, te Dejounte Murray sa 26 koševa i sedam skokova predvodili u Spurse, dok  je kod Denvera najefikasniji bio Nikola Jokić sa 35 poena i 10 skokova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije