Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA UTAKMICA

Sjajne vijesti za Dinamo uoči Šahtara, a posebno će odahnuti jedan igrač...

Šahtar - Dinamo
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
05.11.2019.
u 10:30

Petar Stojanović već može odahnuti što nema Konopljanke, a možda će još više odahnuti jer je upitan i lijevi bek Ismaily, najskuplji igrač Šahtara

Osim što će Dinamo u uzvratnom susretu sa Šahtarom imati prednost zbog domaće publike, “rudari” će uz himnu Lige prvaka u Maksimiru istrčati oslabljeni i eto plavima još jedne prednosti. U svim slučajevima, stoji na službenim web-stranicama ukrajinskog prvaka, radi se o većim ili manjim problemima s mišićima, što je rezultat jakog ritma utakmica momčadi iz Donjecka koju je, unatoč stalnoj rotaciji trenera Luisa Castra, zahvatio bitne karike narančastih.

– Rotacije u momčadi su neizbježne u takvom ritmu igranja. Da nismo rotirali u prvenstvu, bilo bi to samoubojstvo uoči Zagreba – govori 58-godišnji Portugalac na klupi kluba koji igra u Harkivu.

Olakšanje za Stojanovića

Nije riječ o težim ozljedama, no Castro je svjestan da igrače ne smije izložiti rizicima od većih ozljeda koje bi ih mogle udaljiti s terena na nekoliko mjeseci.

Strijelac prvog pogotka u dvoboju protiv Dinama te jedan od rijetkih domaćih ofenzivnih igrača, Jevgen Konopljanka (30) neće nastupiti u srijedu. Bivši igrač Dnipra, Seville i Schalkea bio je najbolje ocijenjen igrač Šahtara u prvom ogledu protiv plavih, a na lijevom krilu trebao ga je zamijeniti 20-godišnji Izraelac Manor Solomon koji je postigao pobjednički pogodak u utakmici s Atalantom u Milanu. No, zbog istegnuća mišića ni Solomon nije na raspolaganju, pa će od prve minute krenuti treća opcija za lijevo krilo, brzi i mladi Brazilac Tetê (19). Još je s napadačke strane donekle upitan brazilski Ukrajinac Marlos, no do srijede bi njegov istegnuti mišić trebao potpuno zacijeliti.

U sastavu za Zagreb nije najbolji Šahtarov stoper Sergij Krivcov, a zamijenit će ga Gruzijac Davit Kočolava koji je nastupio u sedam utakmica ove sezone. Od tih sedam, Šahtar je u tri kiksao (dva poraza i neodlučeno), a uzevši u obzir da su “rudari” ove sezone kiksali u samo četiri od 20 utakmica, plavi mogu preko njega tražiti priliku.

Petar Stojanović već može odahnuti što nema Konopljanke, a možda će još više odahnuti jer je upitan i lijevi bek Ismaily, najskuplji igrač Šahtara (19 milijuna eura). Ukrajinci pišu da bi 29-godišnji Brazilac trebao biti spreman do utakmice, no, ako kojim slučajem ne bude spreman, ukrajinski prvak nema lijevog beka kojim ga može zamijeniti, već će se morati “krpati” stoperima.

Strijelac Dodo među prvih 11

Sigurna se, pak, promjena očekuje na mjestu desnog beka. Sergij Bolbat će, najavljuju Ukrajinci, zbog loše forme prepustiti mjesto Brazilcu Dodi, igraču koji je u Harkivu postavio konačnih 2:2 u završnici utakmice.

Prva postava Šahtara bi, stoga, u Maksimiru trebala izgledati ovako (4-2-3-1): Pjatov - Dodo, Kočolava, Matvijenko, Ismaily (?) - Štepanenko, Alan Patrick - Tetê, Marlos, Taison - Moraes.

Ključne riječi

Komentara 3

S9
Slavonac_90
12:56 05.11.2019.

Ne treba se uopće zamarati tko će od njih igrati ili neće. Pokazali smo da možemo i da smo bolji i trebamo težiti pobjedi bez obzira tko stoji nasuprot!

Avatar Uskok
Uskok
12:28 05.11.2019.

Brazil s par ukrajinskih mrvica posipanih po vrhu...

GO
Goldstadt
11:59 05.11.2019.

samo da taj panj stojanovič ne igra. cijelo vrijeme je propuh i bura po njegovoj strani !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije