Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLORY 53

Sitthichai u novoj obrani pojasa prvaka lake divizije

GLORY 53
Foto: Fight Channel
04.05.2018.
u 15:29

Okršaj ponajboljih kickboksačica za titulu prvakinje u super bantam kategoriji

Francuski Lille bit će domaćin 53. priredbe elitne kickboxing promocije Glory koja donosi dva meča za titulu! Pred Sitthichaijem je obrana pojasa prvaka protiv “Wonderboya” Tyjanija Beztatija, dok će prvakinja super bantam kategorije Anissa Meksen svoj pojas braniti protiv sunarodnjakinje Amel Dehby. Sunaslovna borba donosi i intrigantni teškaški dvoboj u kojem će snage odmjeriti Jamal Ben Saddik i Jahfarr Wilnis.

Izravni prijenos glavnog dijela Gloryja 53 pratite u subotu 12. svibnja od 21:30h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u kod vaših TV operatera!

Sitthichai u četvrtoj obrani pojasa, Beztati pred najvećim ispitom u karijeri

Tajlanđanin Sitthichai Sitsongpeenong (119-30-5, 32 KO, Glory 8-1-0) predvodit će priredbu koja se održava tamo gdje je i započeo svoj put do vladara Gloryjeve lake divizije. “Killer Kid” je naime upravo u Lilleu debitirao za ovu elitnu promociju na Glory 22 priredbi prije tri godine. Od tada je nanizao 8 pobjeda, a jedini tko ga je uspio poraziti u Gloryjevom ringu je Robin van Roosmalen. No Sitthichai je u revanšu ne samo osvetio taj poraz nego i oduzeo pojas van Roosmalenu. Otada je uspješno obranio titulu prvaka svladavši izazivače Christiana Bayu, Dylana Salvadora i Marata Grigoriana.

No to je samo dio njegove doista impresivne karijere koja uključuje više od 150 mečeva, osvajanje titule prvaka na legendarnom Lumpinee stadionu i trenutni ranking najboljeg kickboksača svijeta u lakoj kategoriji!

U četvrtoj obrani Gloryjevog pojasa na suprotnoj će mu strani biti mladi nizozemsko-marokanski “wunderkind” Tyjani Beztati (16-2, 6 KO, Glory 6-1-0), najmlađi borac u Gloryjevom rosteru. Pred ovim 20-godišnjakom najveći je izazov u karijeri, a u ovaj meč ulazi nakon sjajnog nastupa na Gloryju 51 u ožujku kada je tehničkim nokautom zaustavio Anila Cabrija već u prvoj rundi. Iza sebe ima sedam nastupa pod okriljem Gloryja u kojima je šest puta slavio, a u slučaju pobjede postao bi najmlađi prvak u povijesti ove promocije!

Teškaški sudar “Golijata” i Wilnisa

Sunaslovna borba donosi povratak Jamala Bena Saddika (32-6, 26 KO, Glory 7-5-0) nakon poraza od Rica Verhoevena u napadu na titulu u prosincu prošle godine. Ovog puta “Golijat” će se susresti s Jahfarrom Wilnisom (30-9-1, 8 KO, Glory 4-4-0), trenutno devetorangiranim teškašem. Radi se o revanšu meča sa samih početaka Gloryja, kada se ovaj dvojac susreo na drugoj Gloryjevoj priredbi 2012. godine. Tada je kao pobjednik nakon sudačke odluke izašao Wilnis.

Wilnis je posljednji put ušao u ring krajem 2016. godine kada ga je porazio Mladen Brestovac. Oba borca sada traže povratak na pobjedničke staze, a tko će izaći kao konačni pobjednik iz ovog teškaškog obračuna, doznat ćemo 12. svibnja.

Napeti okršaj Francuskinja za titulu u super bantam kategoriji

Najbolje francuske kickboksačice susrest će se u meču u kojem će ulog biti pojas prvakinje u super bantam diviziji koji u svom vlasništvu drži ponajbolja P4P borkinja, Anissa Meksen (94-3, 30 KO, Glory 4-0-0). Meksen će u svojoj prvoj obrani pojasa odmjeriti snage sa sunarodnjakinjom Amel “Huch Huch” Dehby (29-1, 11 KO, Glory 2-1-0), drugorangiranom borkinjom koja se vraća nakon duže stanke i poraza od Tiffany van Soest.

S druge strane, trenutna prvakinja neporažena je u Gloryjevom ringu još od debija u srpnju 2017. Do titule je došla na Glory 48 priredbi kada je uspjela preoteti titulu Tiffany van Soest osiguravši si pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi prepunih akcije.

Kao uvod u dva meča za titulu i sjajni teškaški okršaj, gledat ćemo dvoboj u poluteškoj kategoriji između nizozemskog nokautera Michaela Duuta (42-9, 29 KO, Glory 5-5-0) i alžirsko francuskog udarača Zinedinea Hameur-Laina (58-15, 37 KO, Glory 5-3-0), dok će glavni program otvoriti borci perolake divizije, Petchpanomrung Kiatmookao (158-36-2, 26 KO, Glory 5-1-0) i Abdellah Ezbiri (45-12-1, 13 KO, Glory 2-1-0).

Izravni prijenos glavnog dijela Gloryja 53 pratite u subotu 12. svibnja od 21:30h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u kod vaših TV operatera!

GLORY 53

Sitthichai Sitsongpeenong (c) vs. Tyjani Beztati – meč za titulu prvaka lake kategorije
Jamal Ben Saddik vs. Jahfarr Wilnis
Anissa Meksen (c) vs. Amel Dehby – meč za titulu prvakinje super bantam kategorije
Zinedine Hameur-Lain vs. Michael Duut
Petchpanomrung Kiatmookao vs. Abdellah Ezbiri

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije