Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekinuli niz od 2010.

Sinkovići ostali bez medalje na Svjetskom prvenstvu prvi puta u 12 godina! Martin i Valent završili tek četvrti

Foto: Screenshot HRT
25.09.2022.
u 14:57

Braća su osvajala medalje neprekidno punih 12 godina, odnosno od davne 2010. na SP-u u Novom Zelandu precizno, a od tog natjecanja nanizali su 11 medalja na Igrama i SP-u, od toga osam zlatnih i prvi su veslači u povijesti s osvojenim europskim, olimpijskim i svjetskim zlatom u dvije discipline...

Hrvatski veslači braća Valent i Martin Sinković zauzeli su u nedjelju četvrto mjesto u dvojcu na pariće na Svjetskom prvenstvu u češkim Račicama.

Zlato su osvojili Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androdias s vremenom 6:09.34, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (6:10.52) , a treći Australci David Bartholot i Caleb Antill (6:11.92). Braća Sinković su do četvrtog mjesta stigli s vremenom 6:14.99.

Francuska posada je od početka preuzela vodstvo i do kraja utrke je povećavala prednost.

Plasman u finale braća Sinković su osigurali u petak zauzevši treće mjesto u svojoj polufinalnoj skupini čime su prekinuli niz bez izgubljene utrke. Braća su osvajala medalje neprekidno punih 12 godina, odnosno od davne 2010. na SP-u u Novom Zelandu precizno, a od tog natjecanja nanizali su 11 medalja na Igrama i SP-u, od toga osam zlatnih i prvi su veslači u povijesti s osvojenim europskim, olimpijskim i svjetskim zlatom u dvije discipline...

Podsjetimo, Sinkovići su se nakon dugo vremena jedva plasirali u finale. Da za svaki sportski uspjeh postoji vrhunac, nakon kojeg kreće silazna putanja, svjestan je i trener Nikola Bralić koji je još prije odlaska u Češku izjavio:

 – Doći će i trenutak kada će njihova putanja krenuti prema dolje.

Je li ovo samo izdvojen slučaj ili je posrijedi neki ozbiljniji pad u formi, pokazat će nadolazeća natjecanja.

>> Roger Federer objavio kraj karijere

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:36 25.09.2022.

Tko vam je kriv kad ste nas razmazili:)

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:35 25.09.2022.

Šteta da nije barem brončana, ali što je tu je. Čestitam vam na svemu, Vi najbolje znate što i kako dalje. Sretno!

Avatar drug Joža
drug Joža
14:32 25.09.2022.

Dobro pa biologija radi svoje, šta ste mislili da će do penzije skupljati zlatne medalje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije