Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠI VESLAČI UVJERLJIVI

Sinkovići nezadovoljni, a osam sekundi brži od drugoplasiranih

storyeditor/2022-08-11/PXL_190921_34670446.jpg
Goran Stanzl/PIXSELL
12.08.2022.
u 16:00

Na Europskim multi igrama u Münchenu prvi od naših sportaša nastupili veslači, veslačice i gimnastičarke

Počela su prva nadmetanja na Europskim multi igrama u Münchenu. Prvi su na borilište izašli veslači i veslačice, na olimpijskom regatnom polju. Sestre Ivana i Josipa Jurković osvojile su drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te tako izborile direktan plasman u A finale u konkurenciji dvojaca bez kormilara. U cilj su ušle s vremenom 07:51.42 ostavivši iza sebe Irkinje Emily Hegarty i Fione Murtagh koje su osvojile treće mjesto te će u repasažu pokušati izboriti A finale. Prvo mjesto pripalo je Rumunjkama Ioani Vrinceanu i Denisi Tilvescu s vremenom 7:46.57. Finale je na rasporedu u subotu.

'Luda glava i hrabro srce'

– Utrka je prošla sjajno, održavale smo to drugo mjesto do kraja. Irkinje su nas stisnule malo u finišu, ali smo kontrolirano privele utrku kraju. Prvi je korak odrađen, sada treba isprazniti glave i fokusirati se na finale – istaknula je Josipa Jurković.

– Sestra je sve rekla. Noge na zemlji, ciljevi visoko. Luda glava, hrabro srce, vjera, i mi to možemo – dodala je Ivana.

Braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće rutinski su odveslali utrku te ušli prvi u cilj s vremenom 6:51.69, što je ujedno i najbolje vrijeme u sve tri kvalifikacijske skupine. Drugo mjesto osvojili su Poljaci Szymon Posnik i Piotr Plominski s više od 8 sekundi zaostatka (07:00.41). Treća je posada Italije, Simone Venier i Davide Mumolo, s vremenom 7:13.13. Polufinalna utrka na rasporedu je u subotu.

– Dosta teški uvjeti, jak vjetar i velika kontra, ali dobro smo upoznali stazu i zadovoljni smo kako smo odradili. Znamo da to može i treba puno bolje, ali za prvu utrku to je bilo dobro – istaknuo je Valent Sinković.

10.04.2022.., Zagreb - Croatia Open, Martin i Valent Sinkovic Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Njegov je brat Martin dodao:

– Prva je utrka uvijek teška, ali to znamo. Vidjeli smo da su Španjolci i Litavci najveći konkurenti, kao što smo i mislili, a i Grci su dosta dobri. Veselimo se subotnjem polufinalu, nadamo se da ćemo dobro odveslati, kao što je brat rekao, moramo bolje nego danas i vjerujemo da hoćemo.

Dora Dragičević u konkurenciji lakih samaca u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela je posljednje, šesto mjesto s vremenom 8:56.35 pa će morati u današnji repasaž.

Gimnastičarke bez finala

Nastup u Münchenu završile su i hrvatske gimnastičarke. Ovoga puta nećemo gledati nijednu hrvatsku vježbačicu u finalu po spravama. Ana Đerek na gredi je dobila ocjenu 12.666, što nije bilo dovoljno za plasman među prvih osam, dok je na parteru dobila veću ocjenu (12.766), ali ni to nije bilo ni blizu finala po spravama. Daleko od finala ostala je i Tijana Korent na preskoku (12.816). U višeboju su nastupile mlade Sara Šulekić, Petra Furač i Nika Kukuljan Frleta.

Danas nastupa juniorska vrsta u sastavu Mila Prpić (višeboj), Mirna Hontić (višeboj), Lea Kapular (višeboj), Mia Bezer (greda, preskok i tlo) i Sofia Mešter (dvovisinske ruče). Hrvatska je do sada jedinu žensku europsku medalju osvojila zahvaljujući Sari Šulekić, koja je bila srebrna na dvovisinskim ručama 2020. godine. Imali smo i juniorska višebojska finala Tine Erceg 2002., Tanje Delladio i Marije Fišter 2005. godine.

>> Shaquille O'Neal nastupio kao DJ na Krku, a pridružio mu se i Dončić: "Svi sa ovog područja odlični su strijelci"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije