Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sestre Jurković pete u Švicarskoj

Sinkovići nakon osvajanja Svjetskog kupa: Imamo još dosta posla

Zagreb: Croatia Open, Martin i Valent Sinković
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
11.07.2022.
u 07:00

Bila je ovo posljednja provjera svjetske razine za ovoljetno veslačko Prvenstvo Europe u kolovozu.

Odbivši u posljednjih nekoliko stotina metara oštar napad najvećih konkurenata Australaca Bartholota i Antilla, nakon Beograda i Poznanja braća Sinković pobijedila su i u trećoj (posljednjoj) ovosezonskoj regati Svjetskog veslačkog kupa održanoj u Luzernu. A za torpedni hrvatski dvojac na pariće to je bila jako dobra uvertira za nadolazeća ovoljetna navjeća svjetska veslačka natjecanja – kolovoško Prvenstvo Europe i rujansko Svjetsko prvenstvo.

– Bila je to stvarno naporna utrka i čestitamo Australcima i Španjolcima koji su bili sjajni suparnici, posebno u finišu. Mi smo odveslali svoje i osvojili Svjetski kup – kazao je Valent Sinković, a na to se nadovezao mlađi mu brat Martin:

– Imamo još dosta posla. Moram priznati da nisam zadovoljan kako sam odveslao danas, ali to je dobar poticaj da budemo još bolji i da uvijek damo sve od sebe.

Korčulanske blizanke Ivana i Ana Jurković u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara bile su pete, ali s 15 sekundi zaostatka za pobjednicama, olimpijskim pobjednicama Novozelanđankama Prendergast i Williams.

– Nije prošlo kako smo planirale. Prvih 1300 metara bilo je dobro, no posljednjih 700 nije išlo. Nedostaje nam još kilometara i utrka da bismo se natjecale s ovakvom konkurencijom, međutim peto mjesto na svijetu nije mala stvar. Dug je put pred nama i ne damo se. Grizemo i idemo se spremati za Prvenstvo Europe – kazala je Ivana Jurković. 

Komentara 1

DU
Deleted user
13:38 11.07.2022.

" torpedni hrvatski dvojac na pariće "......upravo tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije