Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Bravo! Sestre Jurković završile pete u finalu dvojca bez kormilara

Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u veslanju, dvojac bez kormilara, žene
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
10.07.2022.
u 11:30

U nastavku dana će u finalnoj utrci dvojca na pariće nastupiti Martin i Valent Sinković. Utrka počinje u 14.01 sati.

Sestre Jurković, Ivana i Josipa, zauzele su peto mjesto u finalnoj utrci dvojca bez kormilara na Svjetskom veslačkom kupu kojem je domaćin švicarski Luzern.  

Hrvatske natjecateljice su ostvarile rezultat 7:11.92, što je bilo za sekundu i pol bolje vrijeme od onoga kojeg su upisale u kvalifikacijama.  Ivana i Josipa Jurković dobro su otvorile utrku te su na prvom prolazu, na 500 metara, bile na trećem mjestu. Potom su pale na četvrto i do kraja vodile borbu s Čehinjama koje su ipak završile kao četvrte, dok se hrvatska posada morala zadovoljiti petom pozicijom. Iza sestara Jurković plasirale su se tek Kanađanke.  

19.9.2021., Zagreb - SRC Jarun, Veslacka staza Jarun, Prvenstvo Hrvatske u veslanju, dvojac bez kormilara, VK Tresnjevka, Ivana Jurkovic, Josipa Jurkovic. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pobijedile su veslačice Novog Zelanda, Prendergast i Williams, s vremenom 6:56.51, dok su ispod sedam minuta još odveslale Rumunjke Vrinceanu i Tilvescu (6:56.62) koje su do kraja vodile dramatičnu borbu s Novozelanđankama za pobjedu. Treće su bile Britanke (7:00.76), a četvrte Čehinje (7:09.74).  

U nastavku dana će u finalnoj utrci dvojca na pariće nastupiti Martin i Valent Sinković. Utrka počinje u 14.01 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije