Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESLANJE

Sinkovići: Kad uđemo u čamac, svi vide medalju

01.08.2018.
u 12:17

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je 2.8. oko 9.40 sati. Polufinale nas očekuje 3.8. oko 11.40, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju, 4.8. oko 11.30 sati.

Nakon srebra nogometaša, koje je neusporedivo s ičim, pa bronce vaterpolista, koji su nas navikli na odličja, predstoji nam vikend u Škotskoj gdje možemo do odličja u veslanju. Naš proslavljeni bratski dvojac Valent i Martin Sinković spreman je za novi pothvat.

Slavili u Beogradu

Na Svjetskom kupu u Beogradu Sinkovići su osvojili prvo zlatno odličje u disciplini dvojac bez kormilara, potom je uslijedio drugi Svjetski kup u Linzu gdje su osvojili srebro. Nastupali su i na Henley Royal Regatti, gdje su osim zlatne medalje oborili i rekord staze. Sljedeći na rasporedu bio je treći Svjetski kup, no uoči polufinala Martin Sinković morao je odustati zbog snažnih bolova u leđima. Na nadolazećem Europskom prvenstvu braća Sinković prvi će put nastupati u disciplini dvojac bez kormilara.

- Jako nam dobro ide posljednjih dana, zadovoljni smo. Ne mogu reći da sam u punom pogonu, izbjegavam teretanu i veslamo samo jednom dnevno, ostalo odrađujem na biciklu. Bez obzira na sve, mislim da možemo očekivati dobar rezultat, pogotovo kad znamo kako dobro smo veslali u Henleyu. Iskreno, ja sam presretan što uopće nastupamo, jer kako je izgledalo u Luzernu kada sam morao odustati zbog velikih bolova koje sam osjećao prvih nekoliko dana, sada je puno bolje – rekao je Martin Sinković.

Martinu i Valentu najveća će konkurencija biti talijanska posada Abagnale i Lodo te braća Onfroy iz Francuske, drugi na Europskom prvenstvu 2017. godine. Matteo Lodo je s Giuseppeom Vicinom na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u finišu pobijedio braću Sinković i uzeo zlato za nekoliko stotinki. Ne smijemo zaboraviti ni brončane s prošlog Europskog prvenstva, posadu Srbije i uvijek dobre Engleze.

- Uvijek najavljujemo zlato. Svjesni smo da je konkurencija jaka i znamo da mi još nismo u dvojcu bez kormilara sigurni koliko smo bili u dvojcu na pariće. Morat ćemo se maksimalno koncentrirati i razmišljati o tome kako najbolje odveslati utrku – izjavio je Valent Sinković.

Ozljeda nas malo usporila

- Moja su očekivanja velika. Imali smo malih problema, međutim mislim da smo ih prevladali i da će sve biti u redu. Bilo je ozljeda u Luzernu, zapravo, mi smo sve posložili dobro već u Henleyu, tamo smo pobijedili. U Luzernu smo krenuli jako dobro, prve dvije utrke fantastično i onda se dogodila ta ozljeda. Sada manje treniramo, ali realiziramo trening na vodi, čamac dosta dobro ide i očekujem da ćemo ostvariti jako dobar rezultat na Europskom prvenstvu – nadovezao se trener Nikola Bralić.

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je 2.8. oko 9.40 sati. Polufinale nas očekuje 3.8. oko 11.40, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju, 4.8. oko 11.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije