Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika promjena

Kineziolog i specijalac iz Domovinskog rata postao prvi operativac HOO-a

Šibenik: Izbor najboljih sportašica i sportaša grada Šibenika za 2018. godinu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
06.05.2021.
u 23:04

Prije no što je 2001. stigao u HOO u kojem je obnašao razne rukovodeće poslove, diplomirani kineziolog radio je u MORH-u, a tijekom Domovinskog rata bio je pričuvni, ali i djelatni policijski specijalac.

Odlaskom dugogodišnjeg glavnog tajnika Josipa Čopa u mirovinu, pred Vijećem Hrvatskog olimpijskog odbora našla se zadaća izbora novog prvog operativca krovne nam sportske kuće. A na prijedlog izbornog povjerenstva a potom i predsjednika Zlatka Mateše za Čopovog nasljednika izabran je dugogodišnji djelatnik vodeće sportske institucije, 52-godišnji Siniša Krajač.

On je tako preuzeo dužnost koju su u prošlosti obavljali Slavko Podgorelec (19991.-2000.), Andrija Mijačika (2001.-2002.), Josip Guberina (2002.), Ivica Miočić Stošić (2002.-2004.) te Josip Čop, kao najdugovječniji na tom odgovornom poslu, od 2004. pa sve do današnjeg dana.

A riječ je o diplomiranom kineziologu koji je u proteklih 20 godina u HOO-u obnašao niz značajnih dužnosti, a ovaj posao preuzima s mjesta pomoćnika glavnog tajnika za lokalni sport. Prije toga bio je voditelj Ureda za razvojne programe u dva mandata (2007.-2010. te 2001.-2004.) i v.d. direktora Ureda nacionalnih sportskih saveza (2004.-2007.).

Krajač je 2001. u HOO stigao iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske odnosno iz odjela za sport Glavnog stožera oružanih snaga RH. Prije toga, u MORH-u je bio zaposlen kao voditelj odjela za provjere i načelnik analitike u Sigurnosno - informativnoj službi.

Da nije bilo agresije na Hrvatsku, o Krajaču bismo danas možda pisali kao o nogometnom treneru jer je još kao student radio u nogometnoj školi NK Lokomotive u kojoj je i sam stasao i to pod ravnanjem Ilije Lončarevića. I da nije bilo agresije na Hrvatsku možda bismo danas o Krajaču pisali kao o nogometnom treneru, no ratni vihor donio je prilično drugačiji razvoj događaja.

Naime, kada je Hrvatska napadnuta oružanom silom, uz profesore Kuleša i Marića, zajedno s fakultetskim kolegom Koletićem, bio je jedan od osnivača dragovoljačke studentske postrojbe MIG. A nakon nekog vremena, ta ista postrojba bila je priključena sastavu Specijalne policije ALFA.

Što kao pričuvni a što kao djelatni specijalac, Krajač je prošao neke vrlo izazovne ratne situacije. Kako prigodom oslobađanja vojarni u Velikoj Buni i Belajskim Poljicama tako i kod obrane Pakraca ili pak držanja položaja na Velebitu.

Nakon svega, za ovog čovjeka se doista ne može reći da nema iskustva, a koliko će biti dobar prvi operativac u jednom takvom složenom sustavu kao što je HOO, to će tek vrijeme pokazati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije