Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled - Igor Flak

Šimunić u stožeru! HNS si ponovno nepotrebno navlači Fifu i Uefu za vrat

Josip Šimunić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.09.2015.
u 14:37

Još jednom je HNS pokazao nepromišljenost, taj su čin kritizirali svi ozbiljniji zapadni mediji. Još jednom su nas doveli u vezu s nacizmom i tamnom stranom hrvatske povijesti.

Jesmo li država koja podržava poklič "Za dom spremni!" i sve što on sa sobom nosi? Na to pitanje bi, kako moj uvaženi kolega tvrdi, trebalo izaći na referendum. Pa da onda jednom zauvijek budemo načistu što podržavamo! Jer, oko toga nas više od vijeka dijele političari (doduše predsjednica Grabar-Kitarović se ogradila oko tog pozdrava) na ovim prostorima.

Europa i Svijet jasno su se odredili prema fašizmu, dakako i Uefa i Fifa koje su pooštrile borbu protiv bilo kakvog oblika iskazivanja fašizma. Uefa nam je oduzela jedan bod, koji bi u konačnici mogao biti vrlo važan u kvalifikacijama, upravo zbog svastike na Poljudu. I zbog baklji u Milanu, ali i zbog toga što je Josip Šimunić svojedobno pred ispunjenim tribinama u Maksimiru, slaveći plasman Hrvatske na SP, uzeo mikrofon i hodajući od tribine do tribine vodio navijanje pokličem "Za dom spremni!". Fifa ga je kaznila s 10 utakmica zabrane igranja, žalio se CAS-u, ali Sportski arbitražni sud ga je odbio.

I jasno dao do znanja da Šimunićevo ponašanje nigdje ne može proći. U međuvremenu je Šimunić završio nogometnu karijeru, a onda ga je rehabilitirao vrh Hrvatskog nogometnog saveza postavivši ga za jednog od pomoćnika novom izborniku Anti Čačiću. Još jednom je HNS pokazao nepromišljenost, taj su čin kritizirali svi ozbiljniji zapadni mediji. Još jednom su nas doveli u vezu s nacizmom i tamnom stranom hrvatske povijesti.

Nisam protiv toga da Josip Šimunić, za kojeg mi Robert Prosinečki tvrdi da je pošten i častan momak, počne raditi u nogometu, želim mu uspjeh da bude dobar trener. Ali HNS nikako nije mjesto gdje bi smio započeti karijeru. Čelnici HNS-a rade što god požele, pa se tako rugaju Fifi, Uefi i dijelu našeg naroda.

>> Glupe su priče da je Čačić Mamićev čovjek. On je sjajan psiholog, znat će sa zvijezdama u repki

>> Uvijek vjerni uz reprezentaciju: Ne raspadamo se niti ćemo momčadi okrenuti leđa!

>> Josip Šimunić postaje pomoćnik Anti Čačiću, tako mu se HNS odužuje

Komentara 57

MS
mirko.soco
14:46 23.09.2015.

Ajde Igore Flak ostavi se pisanja......ako je i postojao verbalni delikt u demokratskim zemljama nije kazna, a još manje nekome zabraniti raditi........ vjerovatno si ti veliki partizan pa se bojiš strašne najezde fašista.....

GA
gafe
14:43 23.09.2015.

Joe legendo!

PP
pp
14:48 23.09.2015.

A i ja si nepotrebno navlačim Flaka za vrat. Više neću. Pa se sjeti toga kad budeš tražio posao ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije