Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez dlake na jeziku

Šimunić napao predsjednika Josipovića: Hoćete li reagirati na vrijeđanje Hrvata u Beogradu?

Josip Šimunić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
16.10.2014.
u 18:36

"Zašto niste reagirali na incidente u Vukovaru za vrijeme Europskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru, ni na to kada je vođa "vukovarskih Grobara", ali i djelatnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama"

Prije nekoliko dana predsjednik HNS-a Davor Šuker prozvao je čelne ljude države zbog toga što ne dolaze na utakmice hrvatske reprezentacije, a vrlo brzo odgovorio mu je predsjednik Ivo Josipović.

– Odlaskom na utakmicu gdje postoji visoki rizik od nacionalizma, rasizma, izgreda, predsjednik šalje krivu poruku. Ja silno volim i cijenim našu nogometnu reprezentaciju i sretan sam kad pobijedi, a vrlo rado ću doći na utakmicu kada gospodin Šuker i nogometni savez ispune ono što su i meni obećali da će učiniti. Dakle, kad srede stanje u organizaciji, da svima koji dođu na stadion bude ugodno – objasnio je predsjednik države. Ta izjava bila je povod da se oglasi i bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić, koji je u reprezentativnu mirovinu otišao nakon što ga je Fifa suspendirala na deset utakmica zbog skandiranja "Za dom".

Šimunić se predsjedniku države oglasio pismom koje je preneseno na Facebook stranici "Potpora Josipu Šimuniću". U njemu se nogometaš Dinama oštro obrušio na Josipovića, a pismo prenosimo u cijelosti.

>>Evo što Dinamo kaže o Šimunićevu istupu protiv Josipovića

"Zašto je vama, predsjedniče Republike Hrvatske, neugodno doći na stadion?

Je li to zbog domoljubnih pozdrava "U boj, u boj" i "Za dom" ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića? Je li i on slao krivu poruku svojim dolaskom na utakmicu Srbija-Hrvatska u Beogradu 6.9.2013.?

Zašto se Vi, predsjedniče Republike Hrvatske, konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu Marakana i vrijeđanja hrvatskih igrača i navijača uvredljivim transparentima i povicima?

Zašto niste reagirali o incidentima u Vukovaru za vrijeme europskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru, ni o incidentu kada je vođa "vukovarskih Grobara", ali i djelatnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojemu je momčad došla na memorijalni nogometni turnir u spomen na generala Blagu Zadru?

Hoćete li reagirati na sinoćnje skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija-Albanija "Ubij Hrvata da Šiptar nema brata?" stoji u priopćenju.

>>HHO o incidentima u Osijeku: Vrijeđanje Mamića, baklje i ustaške koračnice

>>Šimuniću 10 utakmica suspenzije zbog ustaškog pozdrava!

Foto: screenshot/Facebook

(Foto: Screenshot s Facebook stranice "Potpora Josipu Šimuniću")

Komentara 346

MO
morituriite
18:39 16.10.2014.

Jedini od naših reprezentativaca s uspravnom kralježnicom! Bravo, Šimuniću!

CO
coban
18:42 16.10.2014.

legenda prava !!! kapa do poda care !!!!

PA
Paket
18:41 16.10.2014.

Bravo Šimuniću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije