Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
olmo debitirao

Simunić o Barcinu junioru: Moj igrač od 500 kn čuva ovog od pet milijuna eura

2.08.2014., Gradski stadion, Sisak - Prijateljska nogometna utakmica izmedju Segesta Sisak - Dinamo B. Dani Olmo.   Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
04.08.2014.
u 09:45

Dani Olmo: Ispričavam se jer nisam svladao engleski, a zasad mi se ovdje sve sviđa, dobro treniramo

Segesta je nekoć bila dobar prvoligaš, pod vodstvom Cice Kranjčara, a i s drugim trenerskim imenima i igračima bila je ozbiljan klub. Sad je drugoligaš i čini se da će se jako boriti da bi u tom društvu i ostala. U subotu je igrala protiv Dinama B. I na tribine je stiglo oko 500 gledatelja, ne znamo je li to zbog Segeste ili zbog Dinamovih igrača. Moguće da je magnet bio mladi Dani Olmo, dječak koji je iz Barcelone stigao u Maksimir, te je taj transfer izazvao nevjericu u nogometnom svijetu. Nevjerojatno je da takav talent dođe iz Barce u Dinamo.

Gazde određuju minutažu

I dečko je doputovao u Sisak s momčadi, a onda je stigla informacija.

– Dani neće igrati, kad smo kretali na put zvali su iz kluba i rekli da ga sačuvamo, Segesta je čvrsta momčad, a dečko je tek stigao – rekao je trener Sreten Ćuk.

Dečko s brojem osam na leđima lagano je trčkarao pokraj terena, a onda ga je Ćuk ipak pozvao sedam minuta prije kraja utakmice.

– Ajme, što ćemo sad, tko će ovoga čuvati, taj košta pet milijuna eura, a moj igrač vrijedi 500 kuna – sarkastičan je bio Vjeran Simunić, trener Segeste.

U tih sedam minuta nije se moglo mnogo vidjeti. No ono što je odmah vidljivo jest – tehnika. Taj dečko je i talent, ali je i taj talent lijepo izbrusio u školi Barcelone. Igrao je iza napadača, ali se i vraćao, zatvarao, nije glumio nikakvu zvijezdu. Upisao je jedan dobar prodor, no ubačaj mu je blokiran pa smo vidjeli jedno krasno primanje lijevom nogom, odličan ubačaj desnom nakon kojeg njegov suigrač nije pogodio dobro volejem, jednom su ga srušili domaći kad je napravio višak.

– Dečko je tek došao, odradio je jedan trening s nama i teško je već sada o njemu govoriti. A u ovih nekoliko minuta mogli ste se uvjeriti da je s tehnikom 'doma', tu ima sve – kazao je nekadašnji reprezentativac, bivši igrač Dinama, a sada pomoćni trener Mario Tokić.

– Riječ je o odličnom igraču kojeg moramo čuvati. Zato je malo i igrao, moramo ga polako uvoditi u seniorski nogomet – dodao je Ćuk.

Olmo slabo govori engleski, njemu, a i ostalim strancima kojih ima prilično u B momčadi Dinama, priprema se kratka brošura sa 50-ak nogometnih riječi na hrvatskom koje će morati naučiti da bi što lakše surađivali na terenu.

Slijede prave pripreme

Španjolac je bio spreman razgovarati, najprije se ispričao:

– Nije mi engleski baš dobar. Vidio sam dosta dobru utakmicu, mislio sam da neću igrati, ali tih me nekoliko minuta veselilo, bio sam motiviran – počeo je Olmo, no onda je Dinamov 'policajac' uklizao i rekao da mali ne smije govoriti za medije.

Nadamo se da će ubuduće više govoriti na terenu, kad se pripremi, moći će pokazati raskoš talenta. Koliko smo čuli, u Španjolskoj nema klasičnih priprema za kadete, u Hrvatskoj je to drukčije, možda su zato naši talenti ranije ubačeni u seniorsku vatru.

>> Dani Olmo debitirao za Dinamo u utakmici protiv Segeste

Komentara 4

SE
senior
13:25 04.08.2014.

Vjeran Simunić ja trener od 500 /petsto/ kuna pa je i red trenira igrače od 500 kuna. Kakav trener takvi i igrači. Molim sišćane i igrače NK Segesta da ovo ne shvate kao uvredu. Ovo se odnosi isključivo na "nogometnog maga/ Simunića.

ZO
zokysk82
11:32 04.08.2014.

decko je naletio na tabakovica.pa zar ste mislili da ce nesta napravit haha--taba jede malu djecu,,zapamtite to svi koji dolazite igrat protiv segeste :D

PR
provokatorica
11:34 04.08.2014.

"...njemu, a i ostalim strancima kojih ima prilično u B momčadi Dinama, priprema se kratka brošura sa 50-ak nogometnih riječi na hrvatskom koje će morati naučiti da bi što lakše surađivali na terenu." ROFL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije