Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perković pobijedila

Šimić umalo do senzacije u visu, Blanka četvrta

Ana Šimić
Sanjin Strukic/Pixsell
29.08.2014.
u 08:00

Sandra je pobijedila na šest od sedam ovosezonskih mitinga, ona je naš atletski dijamant.

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto u bacanju diska na mitingu Dijamante lige u Zürichu.

Novi hrvatski rekord

Prije samo desetak dana u Zürichu je postavila novi osobni i hrvatski rekord (71,08), a sada je na istom stadionu ponovno pobijedila, ovoga puta sa hicem 68,36 metara iz posljednje serije.

Malo joj je zaprijetila Amerikanka Gia Lewis Smallwood koja je u drugoj seriji bacila disk 67,32 metara što je bilo vodstvo u tom trenutku.

No, već je u trećoj seriji Sandra postavila sve na svoje mjesto.

S ukupno 30 bodova uvjerljivo je osvojila prvo mjesto u svojoj disciplini. Uostalom, bila je prva i prije ovog posljednjeg mitinga Dijamantne lige.

Od sedam nastupa Sandra je pobijedila na šest i samo je bila druga u Glasgowu. Sandrina želja bila je da postavi rekord mitinga u Zurichu, no bila je malo "kratka". Tako će rekorderka i dalje ostati Faina Melnik koja je davne 1975. godine bacila 70,20 metara.

Sandra se i dalje zadržala na samo jednom porazu po sezoni. Doduše, ima još dva nastupa do kraja. Prvi će biti 2. rujna u Zagrebu, tamo gdje ju je lani pobijedila Francuskinja Melina Robert-Michon, a drugi u Marakešu na Kupu Kontinenata.

Maria Kučina najbolja

Sandra će predstavljati Europu u bacanju diska, baš kao prije četiri godine u Splitu kada je bila druga. Dakle do kraja sezone ima dva cilja. Oprati gorus okus poraza u Zagrebu i pored svog imena upisati pobjedu na Kontinentalnom kupu gdje je uz Australku Samuels i Amerikanku Lewis-Smallwood čekaju Kubanke i Kineskinje.

Ana Šimić bila je jako blizu osvajanja Dijamantne lige u visu. Bila je vodeća, sve skokove uključujući i 1,98 metara, preskočila je iz prvog pokušaja.

Ruskinja Maria Kučina imala je jedno rušenje na 1,98 metara, potom je tu visinu propustila i odmah išla na dva metra. I preskočila iz prvog pokušaja, postavši ukupna pobjednica visa. Ana je u ukupnom poretku druga, a Blanka Vlašić treća. Blanka je u Zürichu bila četvrta s preskočenih 1,93 metra.

Prvi put je na Dijamantoj ligi nastupio Stipe Žunić, četvrti sa europskog prvenstva u bacanju kugle. Bio je malo pod dojmom pa je osvojio tek deseto mjesto sa hicem 19,31 metara. Zanimljivo je da je iza njega bio Španjolac Vivas koji mu je "uzeo" broncu na Europskom prvenstvu.

>> Blanki i Ani treba prvo mjesto za ukupnu pobjedu u visu

Komentara 1

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
12:44 29.08.2014.

Čestitke svima na promociji naše hrvatske atletike, a najviše ani, mala je čudo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije