Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Šimić: Spursi bez Luke ne mogu proći Milan

'18.07.2008., Zagreb - Dario Simic sa suprugom Jelenom na vjencanju Nike Kranjcara i Simone Fistric u Crkvi sv. Ivana Krstitelja.  Photo: Davor Puklavec/24sata'
'Davor Puklavec/24sata'
13.02.2011.
u 08:18

Derbi s Interom je spektakl, ali mi smo se više palili na Ligu prvaka, rekao je Dario Šimić koji je s Milanom dvaput slavio

Milan ili Inter? Vječno pitanje u gradu, utakmica nabijena najvećim strastima, koje ponekad postanu i niske i prijeđu granicu fair-playa. No, za Darija Šimića, hrvatskog reprezentativca sa sto nastupa, nogometaša koji je igrao za oba milanska kluba, to ipak nije najveća utakmica.

– U moje je vrijeme nama u Milanu bilo ipak važnije osvojiti Ligu prvaka. Istina je da su sudari s Interom i Juventusom bili posebni, da je scudetto bilo prelijepo osvojiti, ali zvjezdice Lige prvaka bile su primamljivije – priča nam Dario Šimić.

Nogometna svečanost

Što se tiče čelnika velikih klubova, što bolji rezultat u Ligi prvaka značio je i veliku zaradu od Uefe, ali i od TV prava i sponzora.

– Nisam razmišljao sada o profitu, iako je on za velike klubove važan, već samo o natjecateljskoj strasti. Dobro, mi smo u mojoj eri tri puta igrali u finalu, jednom izgubili u polufinalu, te jednom u četvrtfinalu. No, ipak je ta Liga prvaka jača i od svjetskog nogometnog prvenstva, u njoj igraju najbolji nogometaši svijeta, medijski je savršeno praćena. Ima neku posebnu dušu to natjecanje.

Pred nama je osmina finala, Hrvati s devet igrača (brojimo i Ivicu Olića koji ove sezone neće igrati za Bayern) uljepšali su i našim navijačima ovu sezonu.

– Možemo se ponositi, to je potvrda da se ne moramo brinuti za naš nogomet.

Vaš Milan tražit će svoj put protiv "našeg" Tottenhama, za koji u utorak 15. veljače najvjerojatnije neće moći nastupiti Luka Modrić koji se oporavlja od upale slijepog crijeva.

Kranjčar mora igrati

– Znam kako se osjeća Luka, puno puta bio sam u njegovoj situaciji. To je za njega možda i najveća klupska utakmica koju bi igrao. Superatraktivan suparnik, a on u naponu snage. To je samo za moje "rossonere" dobra vijest. Ne vjerujem da Spursi mogu proći bez Modrića. Svaka čast Baleu, Van der Vaartu, Luka je za mene Tottenhamov broj 1.

Redknapp ima Niku Kranjčara, ali mu ne vjeruje.

– To mi doista nije jasno. Kranjčar je u naponu, kada god je na travnjaku, kvalitetan je, odskače. Mogu razumjeti neke taktičke zamisli trenera, ali Niko ima mjesto u Spursima. Najčešće Modrić razigrava momčad, ali kad njega nema ne znam tko bi tako dobro kao Niko, iako ne trči kao Luka, mogao podvaliti loptu Baleu, Van der Vaartu i Crouchu.

Nema prošlogodišnjeg junaka Lige prvaka Ivice Olića, Pranjić će biti naš predstavnik u reprizi lanjskog finala Bayerna i Intera, a Srna i Eduardo imaju priliku protiv Rome.

– Vidio sam u Puli, a i rekli su mi neki naši reprezentativci, da je Eduardo na tragu da se vrati u najbolju formu. A s takvim Duduom Šahtar može u četvrtfinale. Roma nije velika kao nekad, ima prednost što je u natjecateljskom ritmu (od kraja igranja po skupinama odigrala je 12 prvenstvenih utakmica i dvije u kupu, a Šahtar niti jednu), ali to može biti i otegotna okolnost.

I Šimiću je favorit neupitan.

– Barcelona igra savršeno, nikada nitko nogomet nije igrao tako šarmantno, a opet tako efikasno, i bio tako nedodirljiv.

Real, Manchester United, Chelsea, Inter... Ima tu velikana koji se sigurno nisu odrekli trofeja.

– Svjedočit ćemo najspektakularnijoj završnici dosad, finalna utakmica na Wembleyu 28. svibnja mogla bi biti najveća u povijesti – zaključio je Dario Šimić, koji je s Milanom dva puta bio prvak Europe.

– To se ničim ne može platiti!

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:20 13.02.2011.

DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/

HR
hrvatin
14:58 13.02.2011.

Tottenham bez modrica ne moze pobijediit Milan,kao sto \"nije\" jucer pobijedio Sunderland ili prosle nedjelje Bolton.HAHA.Simicu ne pricaj gluposti,pogledaj statistiku pa ces vidjeti da Tootenham NIKAD ne gubi bez modrica.Dok je Niko tamo,nema zime,a modric je velicina samo na hrvatskim portalima koji su ga vec sto puta prodali u Barcelonu,Chelsea,Manchester,ali oni koji su ga \"kupili\" nemaju pojma o tome.:)

Avatar Idler 3
Idler 3
18:24 13.02.2011.

14:58h hrvatin....mali Šimić je na jedan vrlo inteligentan i kulturan način dao do znanja tko je od njih dvojice za klasu bolji. Eh sad ak ti baš ne kužiš o čemu (komu) se tu radi...ma nema veze. PS: si kogg danas dobil na \"plejki\", ak ne ide prebaci si na opciju \"beginner\" >:-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije