Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRSALJKO SE OPROSTIO

Šime, hvala ti na svemu što si dao za Hrvatsku

Šime Vrsaljko
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
27.08.2022.
u 09:21

Vrsaljko je bio jedan od glavnih zabavljača u reprezentaciji, na SP-u, gdje je slavio srebro, uvijek je predvodio pjesmu, a pamte svi i doček u Zagrebu kada se u jednom trenutku iskrcao iz autobusa i sjeo na motor policajca u pratnji koji ga je potom provozao.

Ako se Hrvatskoj i svijetu neka fotografija sa SP-a u Rusiji 2018. godine posebno urezala u pamćenje, to je zasigurno ona Šime Vrsaljka kako leži na zastavi, onako umoran, ali s osmijehom na licu nakon polufinalne pobjede nad Englezima. Te kadrove pamtit će i sam posebice stoga što se odlučio oprostiti od reprezentativnog dresa. Ozljede i operacije koljena uzele su maha.

– Neopisiv je osjećaj odjenuti na sebe taj crveno-bijeli dres, izaći pred hrvatske navijače, staviti ruku na srce i zapjevati "Lijepu našu". Da, osjećaš ogroman teret u tom trenutku jer znaš da idućih 90 minuta cijeli jedan narod priželjkuje isto što i ti – pobjedu, trijumf, slavlje. No, prije svega osjećaš nemjerljiv ponos što baš ti – sa svojim suigračima – imaš privilegij predstavljati svoju zemlju. Zbog te emocije, nije lako donijeti odluku da je kraj. Prihvatiti da je vrijeme za mlađe i da ne možeš više dati ono što si prije mogao... Nije lako reći zbogom jer je igranje za Hrvatsku ispunjenje sna. Međutim, znam da je vrijeme. I znam da je pošteno prema reprezentaciji, suigračima, izborniku... Lakše mi je zato što sam stekao prijateljstva koja će trajati cijeli život... Nije tajna da sam za uspjeh reprezentacije u Rusiji žrtvovao koljeno, i opet bih sve napravio isto jer za to smo svi živjeli. Nije lako, ali... Vrime je – napisao je Šime koji je odigrao 52 utakmice za reprezentaciju u 11 i pol godina. Debitirao je pod Slavenom Bilićem u prijateljskoj utakmici protiv Češke, u Puli 9. veljače 2011., a posljednji mu je nastup bio u Kopenhagenu protiv Danske 10. lipnja. Nije nikada zabio gol za A vrstu, ali devet puta je asistirao.

Ovo ljeto zamijenio je Atlético Madrid grčkim Olympiakosom, a od vatrenih se oprostio pred rujanske utakmice u Ligi nacija i uoči Svjetskog prvenstva u Kataru koje je na rasporedu krajem godine. Tamo će biti navijač jednako strastven kakav je bio i igrač.

Osim toga, Vrsaljko je bio jedan od glavnih zabavljača u reprezentaciji, na SP-u, gdje je slavio srebro, uvijek je predvodio pjesmu, a pamte svi i doček u Zagrebu kada se u jednom trenutku iskrcao iz autobusa i sjeo na motor policajca u pratnji koji ga je potom provozao. 

>> Pogledajte: Ovo što radi Luka Modrić je nevjerojatno, a uskoro će napuniti 37 godina

Komentara 1

BI
Binkić
10:14 27.08.2022.

Ogromno HVALA..malo je takvih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije