Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselje narančastih

Šibenka u polufinalu Ćosićeva kupa nakon duge 23 godine!!

Šibenka i Furnir sastali se u ?etvrtfinalu Kupa Krešimir ?osi?
Matija Habljak/PIXSELL
14.02.2023.
u 23:00

Damir Milačić, Zagrepčanin na klupi Šibenke, pobijedio je Jeronima Šarina, Šibenčanina na klupi zagrebačkog Furnira

Prvi dan završnice SuperSport Ćosićeva kupa u Draženovu domu izlučio je dva polufinalista, Cedevitu Junior i Šibenku, a preostala dva saznat ćemo u srijedu navečer nakon dvoboja Dinama i Kvarnera (17 sati) odnosno velikog derbija Cibone i Zadra (20 sati).

Od prva dva četvrtfinala puno zanimljiviji je bio onaj između Šibenke i Furnira (68:55) dok je Cedevita Junior rutinski slomila otpor Bosca (97:87) pri čemu je trener Damir Mulaomerović bio u prilici i energetski prištedjeti svoje najiskusnije igrače.

Ta utakmica igrala se u prilično komornoj atmosferi, pred 200-tinjak gledatelja, a ugođaja ne bi bilo niti u drugoj utakmici da ju nisu ozvučili Funcuti, navijači Šibenke, kao da su bili dodatan izvor energije za narančaste u nastavku susreta. A u drugo poluvrijeme ušlo se sa samo tri koša prednosti za Furnir (34:31) a po onome što se događalo na parketu trebalo je biti preko deset.

- Ne mogu se oteti dojmu da smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu. Na isteku druge četvrtine imali smo samo jedan prekršaj a nismo prekidali njihove napade pa su nam zabili trice važne za njihov psihološki povratak. Čini mi se da smo se nakon pobjede nad Dinamom i ulaska u Ligu za prvaka emotivno odveć ispraznili. Falio nam je ekstra motiv što se vidi i iz 22 koša koje su nam zabili iz druge prilike - kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin pokušavši objasniti i vrlo skromno drugo poluvrijeme Amerikanca Hollingswortha koji je nakon 11 u prvom dijelu u nastavku zabio samo dva:

- Zahvaljujući njemu mi smo tu gdje jesmo, na šestom mjestu HT Premijer lige. Od početka sezone on počinje igrati kada vidi da momčad ne može a danas je i on imao kriva rješenja. Gubio je neke lopte koje obično ne gubi.

Obrana Šibenčana u nastavku je bila intenzivnija o čemu je posvjedočio i kapetan dubravaša Mateo Vidović (12 koševa, 3 asista):

- Ja sam to osjetio na svom tijelu. Suci su na obje strane pustili jači kontakt u čemu se mi nismo snašli. U napadu smo predugo razmišljali a kada smo ulazili u jače kontakte gubili smo lopte.

A takvu obranu na velikom odmoru naredio je trener Šibenčana Damir Milačić:

- Zaustavili smo njihova ključnog čovjeka i utakmicu smo dobili obranom jer zbog nedostatka svježine s Furnirom nismo mogli igrati na koš više odnosno na velik broj koševa. Važno nam je bilo na poluvrijeme otići bez većeg zaostatka.

Uz sve počasti za pet trica američkog beka Kakara, dodatni napor neoporavljenog kapetana Paića (10 koševa, 5 skokova, 4 asista), najveći doprinos pobjedi narančastih dao je krilo Patrik Jambrović sa svojih 17 koševa, 13 skokova i 7 asistencija.

- Još u mladoj reprezentaciji trener Milačić me prepoznao kao vanjskog igrača, a drugi su me gledali kao visokog. Nadam se da mu s ovim dobro vraćam.

Itekako. Uostalom, omogućio mu je da baš on bude taj trener koji će nakon 23 godine ponovo uvesti Šibenku u polufinale nacionalnog Kupa.

A Milačić, Jambrović i društvo polufinalnog suparnika saznat će u srijedu navečer jer će nakon posljednjeg četvrtfinala biti izvlačenje parova polufinala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije