Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMORAC JAČI Vaterpolisti Šibenika izgubili su u 1. kolu Eurolige od Primorca (13:6)

Šibenčani pali u Kotoru

16.12.2008.
u 20:11

Na otvaranju Eurolige vaterpolisti Šibenika poraženi su u Kotoru od Primorca (6:13). Presudna je bila treća dionica koju je crnogorska momčad dobila sa 5:1.

Prvo poluvrijeme euroligaškog debija, ponudilo je nadu Šibenčanima kako se iz Kotora mogu vratiti s bodovima. Držali su do odmora Primorac na samo pogodak prednosti (6:5), ali se u nastavku šibenska igra, pogotovo napadačka, jednostavno raspala.

Nešto manje od četiri minute prije kraja treće četvrtine Primorac je preko Mađara Kissa, koji je realizirao peterac, došao do dva gola prednosti (7:5).

Kasnije će se pokazati kako se u tim trenucima i prelomio susret. Šibenčani su u sljedećem napadu imali igrača više, Kotorani su napravili pritisak, kako na goste tako i na sudački dvojac, koji sudi potopljenu loptu, a odmah zatim i igrača više za domaćine, što Primorac koristi za pogodak s lijeve strane i povećanje prednosti na 8:5.

Kada su Šibenčani, zbog prekršaja u napadu, izgubili još jednu loptu, a Pasković jako lijepim udarcem iz daljine matirao Mosesa za 9:5, došao je kraj nadanjima igračima trenera Tucka.

Brlečić je minutu i 19 sekundi prije kraja treće dionice zabio iz izigrane akcije s igračem više za 9:6, ali Petrović, s još jednim igračem više Primorca, vraća na plus četiri. U tim trenucima, nakon trećeg isključenja Španje, trener Šibenika je dobio žuti karton zbog prigovora, koji su u većoj mjeri bili opravdani.

Točku na "i" odlučujuće četvrtine postavio je Pasković pogotkom s pet metara (11:6), a iz zvučnika na bazenu u Kotoru se čulo "Večeras je naša fešta". Posljednja četvrtina završila je bez pogodaka hrvatske momčadi, a domaćine je predvodio Pasković sa četiri pogotka.

Tako je Šibenik na otvaranju Eurolige upisao poraz te nije uspio ponoviti neizvjestan susret iz 2. kola Jadranske lige, kada je Primorac slavio sa samo 9:8.

U drugom kolu najjačeg europskog klupskog natjecanja na Crnicu dolazi grčki Olympiakos, što je šibenski stručni stožer označio najbitnijom euroligaškom utakmicom prvog kruga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije