Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Shiffrin slavila 85. put i danas napada Stenmarkov rekord, Hrvatice po nove dobre rezultate

storyeditor/2023-01-28/ShiffrinPjenusac1_pxl_spo_280123.jpg
Foto: LISA LEUTNER/REUTERS
1/3
29.01.2023.
u 08:14

U slalomu u Špindlerůvu Mlýnu Popović je jučer bila sedma, Ljutić 29. Mikaela Shiffrin ima priliku izjednačiti apsolutni rekord po broju pobjeda u Svjetskom kupu.

Nakon što je u prvoj vožnji slaloma u Špindlerůvu Mlýnu bila šesta, 19-godišnja Zrinka Ljutić propustila je još jednu priliku da se izbori za prvo postolje u Svjetskom kupu. Pogriješila je u srednjem dijelu drugog laufa, baš na ravnijem dijelu staze, izgubila brzinu i osvojila tek 29. mjesto (+3.93).

No zato je sjajnu, zapravo najbržu drugu vožnju imala Leona Popović, koja je zahvaljujući tome skočila s 20. na sedmo mjesto (+2.23). Leona je i ovom prigodom imala peh s izvlačenjem startnog broja jer joj je već šesti put, između broja osam i 15, dodijeljen onaj najviši mogući (15). No nakon što je u ciljnu ravninu druge vožnje ušla “u zelenom”, čak devet skijašica iza nje nije uspjelo Mrkopaljku izbaciti iz fotelje vodeće.

Učinila je to tek Amerikanka Moltzan, čija se sunarodnjakinja Mikaela Shiffrin približila na samo jednu pobjedu od izjednačenja apsolutnog rekorda po broju pobjeda u Svjetskom kupu, koji drži Ingemar Stenmark (86). A to se može dogoditi već danas, na istoj stazi, na kojoj će se održati i deveti slalom sezone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije