Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIŽ U ATLETICI

Sharon Lokedi i Evans Chebet pobjednici popularnog njujorškog maratona

2022 New York City Marathon Finish Line
COREY SIPKIN/NEWSCOM
06.11.2022.
u 21:40

Evans Chebet (33) i Sharon Lokedi (28) preživjeli su brutalnu vrućinu i vlagu osvojivši jedan pod najprestižnijih svjetskih maratona

Kenijci Evans Chebet i Sharon Lokedi pobjednici su maratona koji se trčao ulicama New Yorka, jednog iz serije World Marathon Majors.

Evans Chebet (33) i Sharon Lokedi (28) preživjeli su brutalnu vrućinu i vlagu osvojivši jedan pod najprestižnijih svjetskih maratona.

Chebet, koji je debitirao u New Yorku, zaostajao je za Brazilcem Danielom Do Nascimentom veći dio maratona. Brazilac je krenuo ambiciozno s rekordnim tempom staze, imao je dvije minute prednosti na polovice utrke, ali nije izdržao svoj ritam. Kolabirao je 6km prije cilja. Chebet nije želio juriti za Brazilcem, trčao je svojim tempom što se pokazalo pobjedničkom strategijom.

Na koncu je Kenijac slavio s rezultatom od 2 sata, 8 minuta i 41 sekundu stigavši do druge velike pobjede ove godine nakon što je slavio i u Bostonu, također jednom od "majorsa".

Drugo mjesto osvojio je Etiopljanin Shura Kitata u vremenu 2:08:54, a treći je bio Nizozemac Abdi Nageeye (2:10.31).

U ženskoj konkurenciji slavila je Loked u svom debiju u New Yorku. Njezino pobjedničko vrijeme bilo je 2:23:23.

Izraelka Lonah Chemtai Salpeter završila je druga u vremenu 2:23:30, a Etiopljanka Gotyto Gebreslase je bila treća (2:23:39).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije