Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Sevilla zakazala gradski derbi, Šahtar i Lazio ispali

Ivan Rakitić
Foto: Press Association/PIXSELL
27.02.2014.
u 21:17

Sevilla je nakon sat vremena imala 2:0 golovima Reyesa i Gameira, a gosti su u sudačkoj nadoknadi tek uspjeli smanjiti lijepim golom Vršiča.

U osmini finala Europske lige gledat ćemo seviljski derbi. Sevilla je s 2:1 svladala Maribor i nakon 2:2 iz prve utakmice prošla dalje.

Sevilla je nakon sat vremena imala 2:0 golovima Reyesa i Gameira, a gosti su u sudačkoj nadoknadi tek uspjeli smanjiti lijepim golom Vršiča. Kapetan Seville Ivan Rakitić odigrao je čitavu utakmicu, a Mariboru utjeha može biti da je ovo najdalje što je ikada došao u Europi.

Betis je nakon 1:1 iz prve utakmice s 2:0 slavio kod Rubina iz Kazana i zakazao sastanak s gradskim rivalom.

Veliko iznenađenje napravila je Viktoria iz Plzena koja je s 2:1 slavila kod ukrajinskog Šahtara i ispratila ga iz Europske lige budući da je prvi susret završio 1:1. Darijo Srna odigrao je čitavu utakmicu, dok je Eduardo da Silva čitavu utakmicu gledao s klupe.

Lazio na gostovanju kod Ludogoreca nije uspio nadoknaditi 0:1 iz prve utakmice. Talijani su vodili 2:0 i 3:2, ali je Juninho Quixada u 88. minuti domaćinima donio gol vrijedan prolaska u osminu finala.

Napoli je s 3:1 svladaao Swanseu što mu je bilo dovoljno za prolazak dalje. Golove za Napoli su postigli  Insigne, Inler i Higuain dok je jedini strijelac za Swanseu bio De Guzman.

Dalje se provukao i Porto koji je s Eintrachtom odigrao 3:3 i prošao dalje zahvaljujući golu u gostima, dok je Salzburg s ukupno 6:1 izbacio Ajax.

Rezultati:

Rubin - Betis 0:2 (prvi susret 1:1)
Napoli - Swansea 3:1 (0:0)
Sevilla - Maribor 2:1 (2:2)
Šahtar - Viktoria Plzen 1:2 (2:2)
Ludogorec - Lazio 3:3 (1:0)
Eintracht Frankfurt - Porto 3:3 (2:2)
Basel - Maccabi Tel Aviv 3:0 (0:0)
Salzburg - Ajax 3:1 (3:0)

Parovi osmine finala:

Porto - Napoli
Sevilla - Betis
Basel - Salzburg

>> Rakitić: Ne krivim nikoga za ovaj remi, kod kuće ćemo dovršiti posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije