Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zvijezda

Sergio Perez vođa novog vala vozača

Sergio Perez
AFP
01.04.2012.
u 13:47

Najveći stručnjak za formulu 1 u Hrvatskoj Mladen Jergović 
za Max! komentira početak sezone

Dok je Sebastiana Vettela svakako prerano, štoviše naivno, otpisivati i opisivati ga kao običnog, tek prosječnog vozača nakon jedne utrke u kojoj su se gotovo sve karte okrenule protiv njega, mladi Sergio Perez sam je počeo spuštati loptu na zemlju gotovo već na pobjedničkom postolju u Sepangu.

Pokazujući zavidan duh za jednog 22-godišnjaka, momak iz Guadalajare ponašao se u društvu dvojice svjetskih prvaka (Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona) gotovo rutinerski. Ništa od egzaltiranog skakanja ili puštanja suza radosnica. Perez se doimao kao da svoje prvo F1 postolje u životu smatra nečim što njega samoga najmanje iznenađuje.

I nešto kasnije, za vrijeme (također prvog na ovoj razini) obaveznog susreta s medijima, Perez je mirno objašnjavao zašto, zapravo, nije pobijedio u ovoj utrci.

- Uvjeti na stazi bili su vrlo teški – rekao je. – Zapravo je suho bilo samo na uskoj trkaćoj liniji, a sve ostalo bilo je još vlažno. Za ekipu je i drugo mjesto bio veliki uspjeh i javili su mi da čuvam tu poziciju. I odmah nakon toga otišao sam malo šire preko mokrog rubnika i nakratko izletio sa staze. Izgubio sam priključak s Fernandom i do kraja više nije bilo vremena za ponovni napad.

Ta mini-drama zbila se u 50. krugu utrke i, uistinu, preostalih šest jednostavno nisu bili dovoljni da Perez ponovi ono što je sustavno gradio u prethodnih dvadeset: pritisak na vodećeg Alonsa i lagano, uporno približavanje dvostrukom svjetskom prvaku u Ferrariju. Unatoč porukama iz boksa Meksikanac je opet pritisnuo, ali Alonso je na kraju ipak zadržao mršavih 2.2 sekunde prednosti.

Kao i toliko puta do sada u povijesti formule 1, kiša je, dakle, zapaprila scenarij utrke i kumovala relativno neobičnom ishodu. No, je li zaista? O.K., Ferrarijev bolid trenutačno nije za pobjede i vjerojatno to ne bi bio ni u Sepangu da nije bilo kiše. Ali, Sauber-Ferrari Pereza bio je brz i po kiši i po suhom. Zapravo, u rukama malog Meksikanca (ali ne i njegova ekipnog kolege, ovaj put neobično indisponiranog Japanca Kamuija Kobayashija) taj je auto bio toliko brz da bi, zapravo, pobjeda bila posve zaslužena. Samo zahvaljujući činjenici da je za volanom Ferrarija bio još jednom briljantni Alonso, nije se dogodila F1 senzacija desetljeća.

A da je Sauber napokon napipao zlatnu žicu najbolje govori ova činjenica: drugo mjesto u Maleziji najbolji je pojedinačni rezultat te švicarske ekipe od njezina dolaska u F1 početkom 1993.

>> Cijeli tekst pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max! <<

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije