Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVAJAČ ZAGREB INDOORSA:

'Neću dozvoliti kćerki da igra tenis jer je svaka druga igračica lezbijka'

Stahovski
Sanjin Strukic/Pixsell
11.07.2015.
u 09:35

- Na WTA Touru gotovo je svaka druga tenisačica lezbijka. Gotovo pola, možete li to zamisliti? Zato ja svojoj kćeri neću dozvoliti da igra tenis - ispalio je Stahovski.

Ukrajinac Sergej Stakhovski šokirao je teniski svijet izjavom da kćerki neće dati da ide njegovim stopama jer je "gotovo svaka druga tenisačica lezbijka". 49. igrač svijeta to je rekao u razgovoru za jedan ukrajinski portal.

- Na ATP Touru je normalna atmosfera. Ako ima homoseksualaca, mi bismo to znali jer je to vrlo zatvoren krug. Ne bih baš stavio ruku u vatru za sve igrače, posebno ove nove, ali u prvih 100 definitivno nema homoseksualaca - rekao je Stahovski.

Nakon toga se osvrnuo na izjavu legendarne tenisačica Martine Navratilove koja je rekla da bi voljela da više vrhunskih igrača javno prizna svoju seksualnu orijentaciju.

- Ona nema pojma kakav je muški tenis. Na WTA Touru gotovo je svaka druga tenisačica lezbijka. Gotovo pola, možete li to zamisliti? Zato ja svojoj kćeri neću dozvoliti da igra tenis - ispalio je Stahovski.

Izjave Stahovskog izazvale su reakciju u teniskom svijetu. Predsjednik ATP-a Chris Kermode je poručio da to "uvredljivo, neprihvatljivo te nema mjesta u sportu". Predsjednica WTA-a Stacey Allaster je izjavila:

- Tužno je da danas postoje ljudi ograničenih razmišljanja koji o ženama govore samo na temelju seksualne orijentacije.

Stahovski je nakon svega na Twitteru poručio:

- Žao mi je, nisam mislio uvrijediti nikoga.

Inače, Stahovski je ove godine ispao u prvom kolu Wimbledona od našeg Borne Ćorića. Ljubitelji tenisa u Hrvatskoj sjetit će ga se kao osvajača Zagreb Indoorsa iz 2008. kada je u finalu svladao Ivana Ljubičića.

>> Federer: Đoković je najbolji na svijetu, bit će teško pobijediti ga

Komentara 25

MU
muh
09:56 11.07.2015.

Kakva je to demokracija kad nesmeš da kažeš istino??

RA
ravko1952
10:34 11.07.2015.

Gaystapo na djelu. Morate držati jezik za zubima jer vam se loše piše. Zato desno-konzervativno i nikako drugačije.

A4
alfa 4c
10:32 11.07.2015.

To kralju!!...Svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije