Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 SATI SUĐENJA

Sepp Blatter i Michel Platini proglašeni nevinima u korupcijskoj aferi Fife!

Acquittal for Sepp Blatter and Michael Platini in the trial for dubious payment of millions.
Franz Waelischmiller/SVEN SIMON/
08.07.2022.
u 11:06

– Nisam nevin cijeloga života, ali što se ovog slučaja tiče, nevin sam – rekao je Platini prilikom današnjeg pojavljivanja na sudu u Bellinzoni

Bivši predsjednik krovne svjetske nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter i njen nekadašnji potpredsjednik Michel Platini oslobođeni su krivnje u višegodišnjoj korupcijskoj aferi koja je potresala nogometni svijet. Tako je nakon dugotrajnog suđenja i žalbenog procesa utvrdio sud u Švicarskoj.

Prema prvotnim optužbama, sporna je bila Blatterova uplata Platiniju od dva milijuna švicarskih franaka 2011. godine. Obojica su porekla ikakvu krivicu uz tvrdnje da se uplata odnosi na Platinijev savjetnički rad u Fifi.

– Nisam nevin cijeloga života, ali što se ovog slučaja tiče, nevin sam – rekao je Platini prilikom današnjeg pojavljivanja na sudu u Bellinzoni

Suđenje je trajalo čak 11 dana, a zaključeno je 22. lipnja, dok je izricanje presude bilo danas. Platiniju će, dakle, biti vraćeno dva milijuna franaka.

Komentara 4

Avatar Bud Humski
Bud Humski
11:52 08.07.2022.

Kad ne igras po taktovima okultne oligarhije, duboke drzave i sivih emeninecija, onda ti slijedi sudski proces... obicno za korupciju, jer medju mocnicima je tesko naci nekoga bez putra na glavi. Platini i Blatter su platili cijenu za neposlusnost, jer su Svjetska prvenstva 2018 i 2022 dodijelili Rusiji i Qataru umjesto Engleskoj i SAD-u. Naravno da Blatter nije olicenje postenja, a najvjerojatnije ni Platini, ali uvjeren sam da bi i dalje bili na svojim pozicijama da su izvrsavali naredjenja.

Avatar Cantor
Cantor
11:58 08.07.2022.

Uz pravu cijenu vrijedi ona stara, ljudi smo, dogovorit ćemo se. Osobito u „pravosuđu”....

NI
nipos
17:47 08.07.2022.

Koji nogometni stručnjak moraš biti pa dodijeliti prvenstvo Qataru. Drag mi je bio kao igrač ali mislim da je ovdje imao prste u pekmezu i to do lakta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije