Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPENZACIJA

Fifa dobija još 92 milijuna dolara zbog korupcijskih skandala

FILE PHOTO: FIFA President Gianni Infantino visits Venezuela - Universidad central de Venezuela stadium - Caracas, Venezuela
LEONARDO FERNANDEZ VILORIA
01.07.2022.
u 10:25

"U toj korupcijskoj shemi u igri su bili veliki novčani iznosi. Ovaj novac koji će biti oduzet kriminalcima bit će namijenjen za razvoj ženskog nogometa", objavio je pomoćnik direktora FBI-ja u uredu u New Yorku Michael Driscoll

Međunarodni nogometni savez (FIFA) dobit će dodatnih 92 milijuna dolara na ime kompenzacije zbog gubitaka prouzrokovanih korupcijskim skandalima posljednjih godina, odlučilo je Ministarstvo pravosuđa SAD-a.

U kolovozu prošle godine sud je već donio odluku o isplati 201 milijuna dolara Fifi, a taj novac će biti oduzet osobama koje su bile umiješane u korupcijske skandale, njih više od 50, a među kojima su i bivši vodeći ljudi Sjevernoameričkog nogometnog saveza (CONCACAF) te Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL).

"U toj korupcijskoj shemi u igri su bili veliki novčani iznosi. Ovaj novac koji će biti oduzet kriminalcima bit će namijenjen za razvoj ženskog nogometa", objavio je pomoćnik direktora FBI-ja u uredu u New Yorku Michael Driscoll.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije