Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOIGRAVANJE

Senzacija na pomolu! Zadrani izborili majstoricu na domaćem parketu protiv Cedevite

Cedevita - Zadar
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
15.05.2019.
u 22:31

Zadar su do pobjede predvodili Luka Žorić s 18 koševa, te po šest skokova i asistencija, te Lovre Bašić sa 17 koševa i četiri asistencije. Luka Božić i Vladimir Dašić dodali su po 13 koševa

Košarkaši Zadra izborili su odlučujuću, petu utakmicu polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske nakon što su u četvrtom susretu u dvorani II Doma sportova pobijedili Cedevitu 84-78 i u seriji na tri pobjede izjednačili na 2-2.

Odlučujuća utakmica bit će u subotu u Zadru nakon koje ćemo doznati tko će u finalu igrati protiv Cibone koja je finale izborila 'trokorakom' protiv Splita. 

Nakon što je peterostruki uzastopni prvak dobio prve dvije utakmice, očekivalo se kako će i Cedevita lako do finala. Međutim, Zadar je u trećoj utakmici na Višnjiku pobjedom 85-83 produžio nadu. Cedevita je imala još jednu 'meč' loptu, no Zadrani su večeras odigrali sjajno i posve zasluženo su izjednačili na 2-2.

Zadar je odlično otvorio utakmicu i veći dio prve četvrtine gosti su bili u vodstvu, a u dva navrata imali su šest razlike (22-16, 24-18). U drugoj četvrtini Zadar je povećao prednost na osam koševa viška (28-20), ali je Cedevita serijom 9-0 okrenula rezultat. Uslijedilo je novi obrat i Zadar je tri minute prije poluvremena stigao do +7 (38-31). Cedevita se do kraja poluvremena uspjela približiti na dva koša zaostatka (42-44).

Cedevita je daleko bolje otvorila nastavak susreta i nakon pet minuta igre imala je sedam koševa viška (55-48). Međutim, gosti se nisu predavali i sjajnom serijom 11-0 vratili su prednost u svoje ruke.

U posljednjoj četvrtini Zadar je odigrao sjajno i tri i pol minute prije kraja poveo je 10 razlike (73-63), a minutu kasnije imao je i +13 (78-65). Cedevita se 20 sekundi prije kraja približila na četiri koša minusa, ali više od toga nije išlo.

Zadar su do pobjede predvodili Luka Žorić s 18 koševa, te po šest skokova i asistencija, te Lovre Bašić sa 17 koševa i četiri asistencije. Luka Božić i Vladimir Dašić dodali su po 13 koševa.

Kod Cedevite najefikasniji su bili Jacob Pullen sa 16, Andrija Stipanović s 14, te Domagoj Bošnjak s 13 koševa.

>>> Pogledajte čime se bavi Antonio Vlaić, igrač Hermes Analitice

Ključne riječi

Komentara 5

CH
che99
12:14 16.05.2019.

senzacija? da ramljak, katić, žganec,mustapić..i slični pobijedili, ahhahahaahah, da nema stranaca, čitaj Pullena, bili bi 6 u hrvatskoj!!

Avatar rubinet
rubinet
12:27 16.05.2019.

Toliko novaca imaju,a tako slab učinak. Trener-smiješan. Igrači Cedevite slabi. Veteran Žorić ih je nadigrao.

OB
ObrenM
07:07 16.05.2019.

Dali bi mogao biti dogovor - vise utakmica,radi veceg prihoda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije