Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale PH

Ante Nazor: Igrali smo u ritmu srčanih bolesnika

10.05.2019.
u 23:41

Treće utakmice polufinalnih serija igraju se u subotu, a kako Cedevita i Cibona vode po 2-0 u prilici su već tada izboriti i svoj šesti uzastopni međusobni finale

Zagrebački polufinalisti doigravanja za prvaka Hrvatske sinoć su pregazili svoje dalmatinske konkurente. Cedevita je u Zagrebu doslovce razmontirala Zadar (96:57), a Cibona je prošetala Gripama (88:66) nakon što je u trećoj četvrtini primila samo šest, a zabila čak 31 koš.

I dok se trener domaćina Ante Grgurević žalio “mi nismo bili mi”, Cibonin strateg Ivan Velić govorio je u stilu “mi smo bili pravi kad je najvažnije” (Novačić 13, Bilinovac 12, Bundović 11 koševa):

– Cijelu sezonu, pa tako i večeras, pokazivalo se da moja momčad bolje funkcionira kada je važno i kada smo pod pritiskom. Mi često sporo palimo, ali i pritisnemo kada treba i čekamo da protivnik izgubi fokus.

Splićani su fokus izgubili u trećoj dionici, a za Zadrane bi se moglo reći kao da su bez njega doputovali u Zagreb pa je njihov trener Ante Nazor ustvrdio:

– Ovo je bila jednosmjerna ulica. Zaista nismo izgledali dobro. Zapravo, trčali smo u ritmu srčanih bolesnika. Na trenutke me bilo sram da moja momčad ovako izgleda, a izgledalo je kao da smo mi ovamo došli na izlet.

Zadar je u samo četiri dana pokazao sav raspon svojih oscilacija, a to je učinio i Cedevitin šuter Filip Krušlin. U Zadru je šutirao 1-9 (trice 0-6), a sinoć 7-12 pri čemu je ubacio pet trica i s 23 koša bio najbolji pojedinac svoje momčadi.

Najkorisniji cedevitaš bio je Ivan Ramljak (15 koševa, 7 skokova, 5 asista, 3 krađe).

– On nije nositelj igre u koševima, ali jest u mnogočemu. U nekom mom konceptu Ramo je meni najbitniji igrač momčadi jer nas povezuje ondje gdje smo deficitarni, pohvalio ga je Rimac.

Treće utakmice polufinalnih serija igraju se u subotu, a kako Cedevita i Cibona vode po 2-0 u prilici su već tada izboriti i svoj šesti uzastopni međusobni finale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije