Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA LI NADE?
Povratak na članak

Senzacija! Opet stranac u reprezentaciji? Borit ćemo se za njega s bogatom Turskom

Ma koliko god njegova izjava dobro zvučala dojma smo da je to čovjek kazao više iz pristojnosti jer sprema se i istovrsna turska ponuda, a Turci to dobro plaćaju

Komentari 1

DD
Dorian Diggler
21:20 22.09.2019.

Shane Larkin priča bajke! Nije on u Europi zbog ljubavi prema europskoj košarci nego zato što u Europi može zaraditi puno više nego u NBA ligi. Štoviše, odlaskom u Boston u sezoni 2017-18 Larkin je napravio vrlo loš poslovni potez; što direktno što indirektno izgubio je barem nekoliko milijuna USD! Krajem sezone 2016-17 (Larkin je igrao za Baskoniu) Barca mu je nudila ugovor sa 6 milijuna eura (6,3 mil. USD) NETTO IZNOSA za 2-godišnji ugovor ali su u Baskoniji odlučili zadržati Larkina tako što su mu dali ugovor jednak onom od Barcelone a prema pravilima kod istih ponuda dotadašnji klub ima prednost i može zadržati igrača "poravnanjem" ponude vrijednosti ugovora. Međutim, Larkin se odlučio za treću opciju tj. NBA i Celticse i godišnju plaću od 1, 5 milijuna USD ali BRUTO što znači da igrač sam sebi plaća porez na prihod iz ugovora, a porezna stopa za tako velike zarade je oko 50% što znači da je Larkin je odbio Baskonijinih (ili Barcinih) 3 000 000 € za sezonu (i k tome još i garantirani isti iznos za slijedeću sezonu) da bi igrao za Bostonovih oko 700 000 € !!! K tome treba reći da europski ugovor čak i sa istim neto iznosom najčešće vrijedi više od "istog" američkog ugovora zato što u Europi postoji običaj i/ili poslovna praksa da klub igraču osigura i "sitne stvari" kao što su besplatni smještaj, besplatnu hranu u restoranu korištenje automobila, mobitela, nekada i besplatno biranje odjeće i/ili obuće i sl, ovisno o sponzorima kluba i njihovoj financijskoj moći.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.