Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Senatorsi zaustavili Capitalse

Aleksandar Semin
AFP
12.02.2010.
u 09:18

U srazu dviju momčadi koje u zadnje vrijeme igraju u sjajnoj formi, hokejaši Ottawa Senatorsa nadjačali su Washington Capitalse 6:5 na domaćem ledu i tako došli do 13. pobjede u zadnjih 14 utakmica.

Dva gola i dvije asistencije ostvario je Jason Spezza, a po gol su u pobjedu domaćina ugradili i Chris Phillips, Aleksandr Kovaljev, Milan Michalek i Daniel Alfredsson. Capitalse od drugog uzastopnog poraza nakon serije od rekordnih 14 uzastopnih pobjeda nije mogao spriječiti niti Aleksandr Semin, strijelac triju golova.

Semin je trenutno na osmom mjestu ljestvice najboljih strijelaca lige s 29 postignutih golova, koju predvodi njegov klupski suigrač Aleksandr Ovečkin (42 gola).

San Jose Sharksi pobijedili su Detroit Red Wingse 3:2 na penale i tako došli do prve pobjede protiv prošlogodišnjih finalista NHL lige u četvrtom ovosezonskom međusobnom susretu.

Jevgenij Nabokov ostvario je rekord karijere s 50 obrana na vratima Sharksa u regularnom dijelu utakmice i produžetku, a "skinuo" je još i tri penala prije nego li je Patrick Marleau realizirao kazneni udarac i donio pobjedu. U regularnom dijelu utakmice za Sharkse su se u strijelce upisali Joe Thornton i Dwight Helminen, a za Red Wingse Johan Franzen i Jason Williams.

Golom Sergeja Samsonova u drugoj minuti produžetka Carolina Hurricanesi pobijedili su Buffalo Sabrese 4:3 u produžetku i tako došli do četvrte uzastopne pobjede. U pobjedi Hurricanesa se posebno istaknuo Brandon Sutter s golom i dvije asistencije, te tako pomogao treneru Paulu Mauriceu da ostvari jubilarnu 400. pobjedu u karijeri. U redovima Buffala dva je gola postigao Derek Roy, ali to nije spriječilo šesti uzastopni poraz njegove momčadi.

Na kraju kažimo da su Edmonton Oilersi pobijedili Los Angeles Kingse 3:2 nakon 10 kruga raspucavanja penala, te tako došli do svoje prve gostujuće pobjede nakon 11. uzastopnih poraza i prekinuli najdulji negativni (gostujući) niz u povijesti kluba.

Odlučujući penal zabio je Slovak Lubomir Višnovsky i tako donio Oilersima tek četvrtu pobjedu u zadnjih 28 utakmica. Kingsima je ovo drugi uzastopni poraz nakon serije od devet vezanih pobjeda.

NHL liga, četvrtak:

Ottawa - Washington 6:5

Carolina - Buffalo 4:3 (produžetak)

Tampa Bay - Boston 4:5

Florida - Vancouver 0:3

Detroit - San Jose 2:3 (penali)

Calgary - Dallas 1:3

Los Angeles - Edmonton 2:3 (penali)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije