Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV DEBAKL

Šef Ferrarija sletio sa staze i nasmijao svoje vozače (video)

Luca di Montezemolo
Reuters
16.11.2009.
u 11:25

Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo (62) nije vješt vozač. Pokazao je to pred nekoliko tisuća ljudi u Valenciji, ali i pred svojim vozačima, Felipeom Massom i Fernandom Alonsom.

Glavni šef Ferrarija i Fiata izblamirao se na Ferrarijevu nedjeljnom šou u Valenciji kada je slavni talijanski proizvođač trkaćih automobila, uz nazočnost vozačkog tandema F1-tima za sljedeću sezonu, predstavio luksuzni izbor s vlastitih proizvodnih traka.

Vrhunac "eventa" trebao se, prema planu, dogoditi kada je Di Montezemolo, inače predsjednik Udruženja momčadi Formule 1 (FOTA), sjeo za upravljač blještavocrvenog Ferrarijeva modela californije. Lagano je samo duž staze trebao provozati Felipea Massu i Fernanda Alonsa, dvojicu vozača za sljedeću sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1. Već uoči prve krivine Di Montezemolo je, mašući ljudima na tribinama, izgubio koncentraciju pa tako i kontrolu nad vozilom, koje je preusmjerio u pijesak izvan staze.

Komedija je tek nastala nakon što se Talijan pokušao izvući iz pijeska. Stražnji pogon samo je, kako je predsjednik pritiskao papučicu gasa, ukopavao kotače dublje u pijesak. Nije pomoglo ni što je veliki šef maksimalno zakrenuo volan u maniri neiskusnog početnika.

Zbunjenima Alonsu i Massi najprije je bilo neugodno, a potom su, suzdržavajući se od smijeha, pokušali pomoći šefu guranjem. Shvativši što se događa, brže-bolje su pobjegli od automobila, a Di Montezemola i californiju iz pijeska je pokušao izgurati čitav tim Ferrarijevih radnika.

Nije uspjelo. Massa, Alonso i Di Montezemolo otišli su drugim vozilom. Atraktivnog je ljepotana iz pijeska morao izbaviti JCB-ov podizač.

Komentara 3

Avatar Aahz
Aahz
14:27 18.11.2009.

Izgubio koncentraciju? I kontrolu nad vozilom?Ma daj...pa kaj ste vi novinari slijepi? Čovjek normalno skrenuo u pijesak pred publiku i zakopao se zbog neiskustva....zamisli ti gubitka kontrole....

Avatar lastan
lastan
13:04 16.11.2009.

Ne znam zašto bi to bila sramota?Ipak je on samo običan glavni šef.Nije to nikakva komedija.Glavni šef si to može dopustiti i to nimalo neće utjecati na prodaju Ferarija a niti na kotaciju na burzi.

S2
S2000
12:37 17.11.2009.

Zar Vi na večernjem nemate lektora koji bi malo opismenio ovaj tekst?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije