Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sedam čistih pobjeda za veliki dijamant

Sandra Perković popravila je za osam centimetara hrvatski rekord, a sveukupna pobjeda u disciplini izmaknula joj je za samo četiri boda.
27. kolovoza 2010. u 21:41 8 komentara 6 prikaza
\'Croatia\'s Blanka Vlasic reacts during the women\'s high jump event at the Memorial Van Damme, IAAF Diamond League athletics final meet, in Brussels August 27, 2010. REUTERS/Etienne Ansotte  (BELG
Foto: Reuters

Blanka Vlašić ostvarila je i sedmu uzastopnu pobjedu na mitinzima Dijamante lige. Već je prije osigurala sveukupnu pobjedu u svojoj disciplini. Na stadionu u Bruxellesu, gdje je 2008. godine izgubila jedini put te sezone u Zlatnoj ligi i ostala bez jack-pota od 500.000 dolara, pobijedila je s preskočena dva metra.

– Bilo je jako hladno. Znate, onako kao kad se dignete iz kreveta. Na zagrijavanju je padala kiša. Temperatura je bila oko 14 stupnjeva. Sva sam se smočila i dobro je da se nisam ozlijedila. Dobro je ispalo – istaknula je Blanka.

Na mitinzima Dijamante lige Blanka je osvojila ukupno 110.000 dolara – 10.000 dolara za svaku od sedam pobjeda te još 40.000 dolara za sveukupnu pobjedu u svojoj disciplini. U Bruxellesu je 152 puta preskočila više od dva metra. Pokušala je Blanka triput na 2,04 metra, ali nije išlo. Drugo mjesto osvojila je Antonietta di Martino s preskočenih 1,98 metara. Ana Šimić, naša druga predstavnica u visu, osvojila je osmo mjesto s preskočenih 1,80 metara. Barem je za osmo mjesto dobila novčanu nagradu od 1000 dolara.

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto u bacanju diska i to s novim hrvatskim rekordom – 66,93 metra. To je za osam centimetara duži hitac od onoga koji je postignula u Splitu.

– Imala sam super osjećaj. Došla sam dobro pripremljena u Bruxelles i to sam pokazala. Jako sam sretna što sam popravila državni rekord i to na ovako jakom mitingu. Kubanka Barrios bila je odlična, a ja sam bila još bolja – rekla je Sandra Perković.

Sveukupna pobjeda izmaknula joj je za samo četiri boda.

Tyson Gay pobijedio je na 100 metara s drugim rezultatom sezone – 9,79 sekundi. Rekao je da je u dobroj formi uoči dolaska na zagrebački miting.

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
 • Stjepan:

  zzivjele Sandra i Blanka! Vi ste ponos moje Stare Domovine Hrvacke.

 • tetrijebzg:

  čestitke curama

 • Individuao:

  Uh koja fotografija... Kao Leonidas iz filma 300... ne bih volio ovu sresti u liftu.