Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI VOZAČ OPTUŽUJE:

U Formuli 1 sve se vrti oko novca, ništa nije vezano uz utrkivanje

Sebastien Bourdais
AFP
04.06.2015.
u 20:00

- Previše je toga u Formuli 1 vezano uz pogrešne razloge. Samo novac i pozicije, ništa nije vezano uz utrkivanje - rekao je Francuz

U zadnje vrijeme je aktualno da svi bivši i redom neuspješni vozači Formule 1 komentiraju stanje u toj organizaciji, piše GP1.hr. Među njima je i Sebastien Bourdais.

Francuz koji je za momčad Toro Rossa odvozio 27 utrka i pritom osvojio ukupno šest bodova trenutno se natječe u IndyCar seriji u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se vratio nakon neuspješnog izleta u Formuli 1.

Francuz je svoju karijeru u Toro Rossu opisao kao užasno iskustvo, a tvrdi da je utrkivanje u IndyCaru puno bolje i atraktivnije od onog u Formuli 1.

- Previše je toga u Formuli 1 vezano uz pogrešne razloge. Samo novac i pozicije, ništa nije vezano uz utrkivanje. U IndyCaru nitko ne zarađuje. To je čisto i sjajno utrkivanje - rekao je francuski vozač.

Bourdais je u nedjelju vozio utrku u Detroitu, te je pobijedio na drugoj utrci i zauzeo šesto mjesto u poretku vozača. Nakon toga je ustvrdio da je utrkivanje na stazi Belle Isle zahtjevnije nego u Kneževini.

- Vožnja na kiši u Detroitu je teža od ijedne stazi Formule 1, uključujući Monako. Formula 1 je uništila svaku stazu. Oduzeli su im karakter i to me boli.

>> Formula će preživjeti, a domaća ekonomija gubi 400 milijuna eura

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
22:25 31.03.2017.

ma f1 više nije šta je bila stare staze treba vratiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije