Naslovnica Sport Automoto

Schumacher: Hamilton može biti bolji od mene

27. listopada 2008. u 14:38 3 prikaza
Lewis Hamilton
Foto: import

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher uopće ne dvoji da će njegov rekord u broju osvojenih naslova jednog dana biti bivši. I to ga uopće ne smeta.

Fernando Alonso ima već dva osvojena naslova F1 prvaka, a dovoljno je mlad da u kvalitetnoj momčadi još dugo traje na najvišoj razini. Ipak, prava je prijetnja Lewis Hamilton.

McLarenov vozač je prošle godine ostao bod prekratak od svjetskog naslova, a ove će nedjelje pokušati ispraviti lanjsku pogrešku. U Brazil je došao sa sedam bodova prednosti pred Ferrarijevim vozačem Felipeom Massom, što bi mu, smatraju mnogi, trebalo biti dovoljno da osvojio naslov svjetskog prvaka.

- Može li Hamilton osvojiti sedam naslova? Rekao bih da je za to spreman. Rekordi postoje da bi se rušili - kaže legendarni Nijemac, te dodaje da ga uopće ne bi smetalo bude li jednog dana njegovih sedam rekordnih svjetskih prvenstava prestignuto.

- Uvjeren sam da će se to i dogoditi, a vidjet ćemo kome će to uspjeti, Lewisu, Massi ili kome već. To može biti netko od aktualnih vozača, a može biti i netko tko će tek doći u Formulu 1. Ja s time nemam nikakvih problema - zaključio je rezultatski najuspješniji F1 vozač svih vremena.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša