Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u HTS-u

Savez ruši izbornika nakon svega što je učinio?! Razlog je posve bizaran!

Zlatko Dalić i Željko Krajan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
09.11.2019.
u 10:44

Financijski kolač je s novim formatom Davisova kupa mnogo veći, pa su i apetiti porasli. I kod igrača i kod Saveza.

O tome se u teniskim krugovima razgovara ispod glasa, ali priča govori da predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić želi smijeniti izbornika muške reprezentacije Željka Krajana. I to uoči odlaska naših tenisača na završni turnir Davisova kupa planiranog za utorak! 

Glasine o tome nismo mogli provjeriti jer nam se predsjednica nije javljala, ali iz više smo izvora doznali za tu mogućnost.

Za takvo što predsjednica Babić nema pokriće u odluci Upravnoga odbora (neki su nam članovi rekli da nemaju pojma o tome), a i nevjerojatnim nam se čini da se želi rušiti svjetskog prvaka, ali navodno su i neki igrači (unutar i izvan momčadi) nezadovoljni što je Krajan odlučio pozvati Ivu Karlovića.

Kao da se izborniku može zamjeriti to što nakon Čilićeva otkaza traži najbolje rješenje.

No, iza svega se, čini se, krije mnogo bizarniji razlog a to je raspodjela novca. Financijski kolač je s novim formatom Davisova kupa mnogo veći, pa su i apetiti porasli. I kod igrača i kod Saveza. Dosad je raspodjela išla pola (timu) - pola (Savezu), a od ovih 50 posto koji idu timu 30 posto je dobivao prvi igrač, 30 posto drugi, a 40 posto ostali.

No, sad je igračima (teško je reći kojim, ali očito većini) zasmetalo da Karlović dobije 30 posto, pa su inzistirali na novoj formuli: 18 posto drugom igraču, po dva i pol posto Serdarušiću i Goji, koji također putuju u Madrid, a sedam posto bi išlo stožeru...

Ako zbog toga smijene izbornika koji ih je odveo na svjetski tron, onda svaka čast i igračima i vodstvu HTS-a na čelu s Nikolinom Babić i Nevenom Nakićem!

Komentara 29

Avatar mustafa1
mustafa1
11:37 09.11.2019.

ja sam mislio da vecernji ne moze dublje ali evo uvjerili su me da jos nisu dotakli dno. na slici dalic i bombasticni naslov,cudno da niste kerleusu stavili na sliku.nebi me kod vas iznenadilo,dno dna.

Avatar nisam..robot
nisam..robot
11:03 09.11.2019.

A ja mislio da je rijec o HKSu. Ali kosarka se ne dira jer su tu veliki "tolerantni" jugofili na kormilu koji se pobratimljuju sa velikosrbskom bracom i njihovim idejama, pa nema veze koliko nesposobni i neuspjesni bili.

Avatar saaarac
saaarac
11:36 09.11.2019.

Nikolina Babić molim te napusti savez i izađi na tržište rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije