Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Satoshi Ishii i društvo doznali sljedeće suparnike

Satoshi Ishii
Foto: Privatni album
1/3
05.04.2019.
u 09:44

Prijenosi prošle sezone PFL-a su za gledatelje koji žive u Hrvatskoj i nekim susjednim državama bili besplatni putem njihove Facebook stranice

Professional Fighters League objavio je raspored prva tri eventa druge sezone, tako da smo saznali protivnike za sva tri regionalna borce čije ćemo nastupe posebno popratiti. Bojan Veličković bori se protiv Handessona Ferreire, Antu Deliju čeka Ben Edwards, dok će se Satoshi Ishii boriti protiv Philipea Linsa, piše Fightsite.

Bojan Veličković prvi će u kavez i to već 9. svibnja na eventu koji će sadržavati borbe ženske lake kategorije i muškog veltera. Njemu je namijenjen protivnik kojeg fanovi jako dobro poznaju iz prve sezone PFL-a. U pitanju je Handesson Ferreira (13-2-1) koji je u premijernoj sezoni dogurao do polufinala.

>> Pogledajte razgovor s Cro Copom na Večernji TV-u

Zanimljivo, u turnir se uključio tek u drugom kolu kao zamjenski borac, no jedna pobjeda bila mu je dovoljna za “play-off”. Tamo je savladao Ricka Storya, da bi u polufinalu bio poražen od Raya Coopera. U pitanju je vrlo eksplozivan borac koji je u prvoj sezoni uspio savladati i iskusnog Paula Bradleya. Bojan Veličković također je nastupio u polufinalu prve sezone te je bio jedan od prvih boraca potpisanih za drugu.

Naša dva teškaša nastupit će istog dana, 6. lipnja. Satoshi Ishii bit će glavna borba tog eventa, a PFL mu je ispunio želju. Naime, odmah pri potpisu za promociju za prvog je protivnika tražio PFL prvaka, odnosno pobjednika prošlogodišnjeg turnira. To je Philipe Lins. U pitanju je borac koji je u prošlogodišnji turnir uskočio kao zamjena vrlo kratko prije prvog eventa, da bi do kraja došao bez poraza.

Prvo kolo pobijedio je bez borbe, budući da je Shawn Jordan pao vagu, da bi u drugom savladao Alexa Nicholsona, čime je došao do pozicije trećeg nositelja. U doigravanju je prekidima riješio Caia Alencara i Jareda Rosholta, da bi u finalu još jednim prekidom došao do milijun dolara. Tada je bio bolji od Josha Copelanda. U dosadašnjoj karijeri ovaj je Brazilac upisao 14 pobjeda i 3 poraza. 12 puta slavio je prekidom, a sve poraze doživio je nokautom. Posljednji u kolovozu 2017. godine, kad ga je na Bellatorovoj priredbi završio Vadim Nemkov.

Ante Delija također je dobio vrlo zanimljivog protivnika te ujedno jedno veliko borilačko ime. Ben Edwards (5-0) vam vjerojatno nije poznat ako većinom pratite MMA, no riječ je o itekako poznatom borcu. Ovaj australski kickboksač nastupao je u K-1, gdje je upisao vrijedne pobjede nad Raulom Catinasom, Catalinom Morosanuom, Paulom Slowinskim, Jamalom Ben Saddikom i mnogim drugim značajnim borcima. Iz kickboxing ringa pamtimo ga po snažnom udarcu i izuzetno izdržljivoj bradi.

Bio je kvalificiran za K-1 Grand Prix finale u Zagrebu, no bio ga je prisiljen otkazati zbog ozljede. Ovaj PFL turnir svakako će mu biti nekoliko stepenica iznad razine MMA-a na kojoj je do sada nastupao. 34 su mu godine i iza sebe ima pregršt iskustva, a Delija će se posebno morati paziti njegovog snažnog udarca, koji je brutalno rušio i velikim rukavicama.

Što se tiče turnirskih pravila, ona su zapravo vrlo jednostavna. U svakoj kategoriji nalazi se 12 boraca, koji će odraditi dvije borbe u prvom dijelu. Nakon ta dva meča dalje će odlučivati rang ljestvica, jer svaki meč donosi određeni broj bodova. Sama pobjeda po sebi nosi tri boda, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi još tri, u drugoj rundi vrijedi dva, a u trećoj jedan bod. Neodlučena borba donosi svakom borcu po jedan bod, a poraz ništa.

Najboljih osam boraca s te rang liste odlazi u play off, koji postaje eliminirajući dio natjecanja. Prošle sezone je mnogima i jedna pobjeda prekidom bila dovoljno za doigravanje. Što se tiče prve dvije borbe i toga koga borci mogu dobiti za protivnika, to je u potpunosti na odluci matchmakinga, dok su parovi play-offa posloženi prema plasmanu na ljestvici.

Što se tiče preostale četiri teškaške borbe, Jared Rosholt borit će se protiv Denisa Goltsova, Alex Nicholson protiv Francimara Barrosa, Valdrin Istrefi protiv Alija Isaeva te Kelvin Tiller protiv Muhammeda Dereesea.

Prijenosi prošle sezone PFL-a su za gledatelje koji žive u Hrvatskoj i nekim susjednim državama bili besplatni putem njihove Facebook stranice. Nadamo se kako će i ove godine ostati pri toj istoj praksi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije