Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alley oop u zadnjoj sekundi!

Šarićevi Sunsi na nevjerojatan način uspjeli pobijediti Zubčeve Clipperse

NBA: Playoffs-Phoenix Suns at Denver Nuggets
Isaiah J. Downing/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.06.2021.
u 09:08

Suns i Clippers su se izmijenjivali u vodstvu u zadnjim mnutama utakmice u utorak

Phoenix Suns su sinoć sa 104-103 obijedili Los Angeles Clipperse u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije,  a slavlje im je osigurao Deandre Ayton zakucavanjem sedam desetinki prije kraja utakmice. 

Suns sada vode 2-0 u seriji na četiri pobjede u finalu Zapada i potrebne su im dvije pobjede da dođu do svog prvog NBA finala od 1993.

Cameron Payne je bio najbolji strijelac Phoenixa sa 29 koševa, a Ayton je dodao 24 koša i 14 skokova. Devin Booker je ubacio 20 koševa. Dario Šarić je bio solidan, pobjedi svoje momčadi pridono je sa 11 koševa (šut iz igre 4/9, trice 1/4), tri skoka i dvije asistencije u 13:09 minuta na terenu.

Suns su povećaali svoj niz pobjeda u doigravanju na devet.

Kod Clippersa najbolji je bio Paul George sa 26 ubačaja, a Reggie Jackson je dodao 19. George je promašio dva slobodna bacanja 8.2 sekundi prije kraja, a Clippersima je ovo četvrta utakmica doigravanja u kojoj su bez ozlijeđenog Kawhija Leonarda. Ivica Zubac je u 34:23 minute na terenu stigao double-doublea sa 14 koševa (šut iz igre 4/5) i 11 skokova, a  tomu je pridodao i jedan blok. 

Treća se utakmica igra u četvrtak u Los Angelesu.

Suns i Clippers su se izmijenjivali u vodstvu u zadnjim mnutama utakmice u utorak. 

Booker je doveo Suns u vdstvo 102-101 27 sekunde prije kraja, ali je George odgovorio za vodstvo 103-102  22.2 sekunde do kraja. Nakon što je Beverley prisilio Bookera da izgubi loptu 9.3 sekundi do kraja, George je imao prliku osigurati Clippersima prednost od tri koša, ali je promašio dva slobodna bacanja.

Mikal Bridges je nakon toga promašio tricu 3.3 sekunde do kraja kojom su Sunsi mogli povesti, ali su Clippersi izbacili loptu sekundu prije kraja, no uhvatio ju je Crowder i dodao Aytonu koji je zakucao za pobjedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije